Pozdrav ljudi, plan treninga koji sam do sada išao mi je dao neke rezultate ali kontam da to može bolje i htio bih da ga promjenim uz vašu pomoć. Trenutno sam u teretani koja i nije baš najopremljenija, ali se za koji dan prebacujem u super tertanu tako da bar spravama neću biti ograničen.
Uglavnom, do sada sam radio split grudi-biceps, leđa-triceps, noge-ramena. E sad, ja nisam baš najbolji sa pravim nazivima vježbi i tu mi je malo bio problem kod sastavljanja samog treninga, i sada mi je takođe kad tražim vježbe, em što nešto nađem pa ukombinujem na engleskom, em nađem skraćenice pa ne znam šta je šta.. Možda ovo glupo zvuči, ali polako povezujem, vježbe, prije mjesec dana nisam znao ni koja vježba je za koju grupu.
Trenutno radim:
Grudi-biceps3x Bench Press 10 ponavljanja
3x Kosi BP ponavljanja
3x Razvlačenje bućicama 10 ponavljanja
3x Dumbell Curls 10 ponavljanja
3x Z šipka dok sjedim 10 ponavljanja
3x Ne znam tačan naziv ali na istoj mašini gdje se radi Triceps push down, samo stavljam šipku odozdo (kako ovo glupo zvuči..)
Leđa-triceps:3x Lat mašina ispred 10 ponavljanja
3x Lat mašina iza 10 ponavljanja
3x Seated rows 10 ponavljanja
3x Teg iza glave 10 ponavljanja
3x Triceps push-down 10 ponavljanja
3x Standing Bent-Over Two-Arm Dumbbell Triceps Extension (Vjerovatno ima neki jednostavniji naziv, ali sam se namučio dok sam našao ovo xD) 10 ponavljanja
Ramena-noge3x Barbell shoulder press ispred 10 ponavljanja
3x Barbell shoulder press iza 10 ponavljanja
3x Podizanja bućica 10 ponavljanja
3x Squats 10 ponavljanja
3x Leg press 10 ponavljanja
3x Na istoj mašini list 10 ponavljanja
3x Leg extensions 10 ponavljanja
Uh, ovo ispade podugačko, i izvinjavam se ako su imena vježbi šklj, ali sam pokušao da dočaram što sam bolje mogao, ova na engleskom duža imena su sa bodi bilding tačka kom..
Uglavnom, razmatram drugčiji split, sad kad počne faks, volio bih da smanjim na 5 ili 4 treninga sedmično, jedna opcija koju sam razmatrao je: grudi, leđa, ramena, noge, ruke, ali sam dajim čitanjem došao do nekoga zajkučka da menmi kao pšočetniku ovakav split i nije najbolji. Tu je i push, pull, legs split o kojem sam manje čitao i ne znam kako bih ga isplanirao, i naravno da ostane neka slična kombinacija ovoga sa promjenjenim vježbama.
Pa eto, kome nije bilo mrsko da pročita ovaj roman, volio bih da čujem mišljenje.