Pozdrav svima,imam 32 god,visok sam 190cm i trenutno imam 88.7 kg.Prije par mjeseci sam otisao na analizu u Herbalife i vaga je pokazala 92,7 kg.... BMI 25,7 a misici 37 %. Nakon toga sam poceo da koristim njihove proizvode(protein powder ,proteinske cokoladice i Shake) do prije 15 dana.Rezultate mozete vidjeti na slici ispod,iz njihove analize.
Pocetnik sam ,prvi mjesec ipo sam imao samo bucicu od 7 kg dok nisam skupio novac i kupio 2 bucice od po 10 kg i nakon toga sam uzeo sipku sa tegovima od 45 kg(prije 2 nedelje)
Treniram 3-4 puta nedeljno: grudi-biceps,ledja-triceps,noge-ramena...nekad odradim samo noge a nekad samo ramena,odatle taj cetvrti trening u nedelji.
Prije nego sto napisem kakva mi je ishrana,moram da kazem da sam dosao do situacije kad ne znam sto dalje da radim,jer skinuo sam par kg,a oko stomaka imam jos sala sto cete vidjeti na slikama kasnije.Ono sto me najvise interesuje je vas savjet da li treba ici dolje sa kilazom na takav izgled ili raditi na masi.Evo 3 dana o tome razmisljam pa kako nisam iskusan rekoh bolje pitati ljude koji znaju bolje od mene.Evo mojih slika:
Ishrana:
Suplementi- PRO WHEY SHAKE od Olymp Nutrition-a
Obroci:
09:00 Ovsene 80 gr,1 mjerica od 35gr WHEY
11:45 5 bjelanaca+1zumance+kriska integralnog hleba+solja jogurta
13:45 200 gr piletine + 200 gr mijesanog povrca
16:00 Tuna u ulju 110 gr(prethodno isprano ulje koliko je moguce),parce integralnog hleba
18:30 110 gr kravljeg sira (ovo mi je uzina jer sam na poslu u to vrijeme)
20:00 50 gr pirinac + 5 bjelanaca
20:45 TRENING
PWM- 1,5 mjerica WHEY+20 gr suvog grozdja
22:00 tuna 110 gr +paradajz ili mijesano povrce
spavanje od 00:00-08:45
Eto to bi bila otprilike moja svakodnevna ishrana s tim sto svakako za rucak bude i teletina,govedina.Sto se uzina tice tu dodam po saku badema uz sir recimo.Uglavnom se trudim i uspijevam da mi proteinski unos bude 2gr po kg tezine.
Buni me i kad izmjerim BMR koji je 2024 kcal a ukupna dnevna potrosnja energije mi je 3137 kcal.Ova moja ishrana je oko 2100 kcal kad se sabere sve i ispada deficit oko 1000 kcal dnevno.Da li je to previse?
I ako bi trebalo ici na masu,sto da ubacim u obroke jer ocigledno je da ce mi nedostajati kalorija
Znam da sam pocetnik i da je mozda jos rano da glavoboljam,ali kako sam vec izgubio par kg,vec me hvata frka sto dalje da radim.
Hvala vam unaprijed