jel ok radiiti hit minut in pola minut out jer sam ja ovako danas radila ...ili je bolje 2in 2 out ili 1 in 1 out..il u biti je to sve tu negdje ili ipak ima razlike
znaci kolko sam shvatila da puls ne prelazi 150 ..
HIIT je rad u aerobno-anaerobnim uslovima ... kad se radi brzo, sasvim je normalno da puls predje 150 o.u.m. znaci kao neka vrsta sprint-a... sto je sasvim suprotno kad se radi sporije (brzo hodanje npr.) .. Drugim recima, upravo ova velika razlika inteziteta je i sustia ovogh treninga (kako ga mnogi nazivaju shok kardio ) jer pored poboljsanja metabolizma i veceg sagorevanja masti on pozitivno deluje i na nervni sistem (refleksi npr.), noge ITD . E sad, ako se striktno drzimo pulsa, mi cemo svu koncentraciju usmeriti na displej: puls zaokruziti na 150 ........ ako se slucajno popne na 151 .. eto problema - smanjuj brzinu :-))) .
Ako postujemo pravilo aerobnih uslova ( ili fat burn zone) , to bi znacilo da kada radimo min. sporije da drzimo puls na 120 o.u.m. a kad radimo brze 140 (ili do 150) o.u.m.:
a)ako vec raspravljamo o HIIT-u to je beznacajno povecanje brzine i
b) niko nam ne moze garantovati da ako i dostignemo tih 140 ..... da ce nam puls spasti za 1 min na 120 ..... pa ponovo za jedan min da cemo ga dici na 140 o.u.m. - to je individualno i zavisi od mnogih drugih faktora (stepen utreniranosti npr. )
posle sam se setio ( p.s.) na ovom forumu sam procitao neciji HIIT gde se kaze: IN 150 jedan min. OUT 80 o.u.m. - svaka cast, ja to ne mogu
![Nasmejan :D](http://www.realx3mforum.com/smf/Smileys/default/cheesy.gif)
moje misljenje je da ne bi trebalo toliko da se obraca paznja na puls ... da se taj jedan min (eventualno 2) odradi sto brze ... a drugi minut sto sporije