Milion ljudi - milion cudi (uvek bilo i bice) ... Sto je najgore, uvek ce biti gojaznih ljudi koji ce biti primorani da zatraze pomoc ... a umesto toga , docice u nezgodnu situaciju gde nece znati sta da izaberu.
Naravno, svi se slazemo u jednoj stvari - a to je da je KARDIO TRENING prava stvar sto se tice skidanja masnih naslaga (kardio na prazan stomak, kardio posle tegova ITD )
E sad , oni koji su protivnici Low. Int. - a smatraju da je HIIT zapravo neadekvatan jer pri vecem intezitetu se ulazi u anaerobnu zonu gde zapravo organizam ne dobija dovoljno O2 (sto je u principu tacno) , a sa druge strane, snizavanje pulsa ispod 100 o.u.m. daleko je ispod onih famoznih 60 - 70 % od max HR - gde se zapravo energija crpi samo iz masti.
Ovi drugi smatraju da dugi Low Intesity treninzi (dugi po sat vremena) dovode do katabolizma ( sto ima logike jer mi ne znamo kada organizam zapravo uzima drugi vid energije)
Ako bismo primenili HIIT u manjim intervalima tako da jedan minut trcimo, vozimo ( ili sta vec) u donjoj granici zone za regulisanje kilaze od 60%(u mom slucaju 120 o.u.m.) a drugi minut ona gornja granica od 70% (koliko me jos matematika sluzi, to je 140 o.u.m.
) a vreme da se produzi na nekih 35 minuta. Slazem se sa tim da to nije pravi HIIT ali mislim takodje da je bolje od obicne dugotrajne konstantne brzine tkzv. Low Intesity Training.
Sta vi mislite o ovome ?