Novembar 01, 2024, 03:20:53 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Ishrana za masu - sugestije  (Pročitano 2452 puta)

Van mreže Dejan92

• Član
  • *
Ishrana za masu - sugestije
« poslato: Septembar 05, 2015, 12:27:40 posle podne »
Zdravo svima, imam 23 godine, visok sam 193cm i težak 82kg (bf  ~15%)

Krenuo sam u teretanu pre 4 meseca i do sada se nisam držao nekog striktnog režima ishrane. Unosio sam manje kalorija, a samim tim i proteina nego što mi je potrebno (malo više od grama po kg). Sada sam odlučio da krenem na masu, a evo i jelovnika koji sam isplanirao. Sve sugestije i saveti su dobrodošli.

1. 100g ovsenih, 3 jaja, banana, 15g kikiriki putera.
2. 2 merice wheya i 20g deks
3. 250g pilećeg belog, 100g pirinča, salata, 3dl jogurta (0.5% masti)
4. 50 g kikirikija ili oraha
5. 100 g piletine, 50g grama pirinča
6. 6 jaja (3 cela) ili 2 konzerve sardine, 100 grama pirinča, salata, 3dl jogurta (0.5% masti)

Trening sa tegovima 4 puta nedeljno, kardio 4-5 puta nedeljno. Da li da sada smanjim kardio ili da ga potpuno izbacim dok sam na masi?

Hvala :D

Van mreže Цветко

• Cruiserweight Member
Odg: Ishrana za masu - sugestije
« Odgovor #1 poslato: Septembar 05, 2015, 01:48:38 posle podne »
Pozdrav.

Da li su ti ove dve merice i dextroza posle treninga?

Zasto ne bi od 250g piletine oduzeo 50g i dodao u onaj obrok gde imas samo 100g, nemas potrebe za uh uvece, bolje taj pirinac dodaj u treci cvrsti obrok.
Ove orasaste plodove takodje mozes uvece uz poslednji obrok kako bi jos vise usporio varenje proteina.

Nema potrebe za 4kardia nedeljno, mozes, ali onda ces se vise trositi i samim tim moraces vise da jedes, al 1-2x nedeljno bi bilo pozeljno.
« Poslednja izmena: Septembar 05, 2015, 01:50:58 posle podne Цветко »

Van mreže Milan Valjevic

• Light Heavyweight Member
  • VIP Member
« Odgovor #2 poslato: Septembar 05, 2015, 01:57:01 posle podne »
PRati samog sebe ,nismo svi isti nekom prija ovo,nekom ono..moras da upoznas svoje telo ako ides masu smanju na 2 puta nedeljno neki low intensitet pa pratis na 15-20 dana situaciju ako vidis da ides dole da nema napredka odmah nesto menjaj a to je kardio 1 nedeljno..nismo svi isti ono sto meni prija ne znaci da ce i tebi.
KO SME TAJ MOŽE. KO NE ZNA ZA STRAH TAJ IDE NAPRED !!!

Van mreže lesa29

• Lightweight Member
  • In rebus adversis meliora sperare memento
« Odgovor #3 poslato: Septembar 05, 2015, 02:02:26 posle podne »
Zdravo svima, imam 23 godine, visok sam 193cm i težak 82kg (bf  ~15%)

Krenuo sam u teretanu pre 4 meseca i do sada se nisam držao nekog striktnog režima ishrane. Unosio sam manje kalorija, a samim tim i proteina nego što mi je potrebno (malo više od grama po kg). Sada sam odlučio da krenem na masu, a evo i jelovnika koji sam isplanirao. Sve sugestije i saveti su dobrodošli.

1. 100g ovsenih, 3 jaja, banana, 15g kikiriki putera.
2. 2 merice wheya i 20g deks
3. 250g pilećeg belog, 100g pirinča, salata, 3dl jogurta (0.5% masti)
4. 50 g kikirikija ili oraha
5. 100 g piletine, 50g grama pirinča
6. 6 jaja (3 cela) ili 2 konzerve sardine, 100 grama pirinča, salata, 3dl jogurta (0.5% masti)

Trening sa tegovima 4 puta nedeljno, kardio 4-5 puta nedeljno. Da li da sada smanjim kardio ili da ga potpuno izbacim dok sam na masi?

Hvala :D
Cao.
Ako mozes jos neko belance u 1. obroku. 50g kikirikija ne moze biti obrok, u svakom obroku moras imati protein. Sardina i nije neki izbor, tunjevina je dobra ali skuplja opcija. Pozdrav

Van mreže Dejan92

• Član
  • *
« Odgovor #4 poslato: Septembar 06, 2015, 05:48:59 posle podne »
Pozdrav.

Da li su ti ove dve merice i dextroza posle treninga?

Zasto ne bi od 250g piletine oduzeo 50g i dodao u onaj obrok gde imas samo 100g, nemas potrebe za uh uvece, bolje taj pirinac dodaj u treci cvrsti obrok.
Ove orasaste plodove takodje mozes uvece uz poslednji obrok kako bi jos vise usporio varenje proteina.

Nema potrebe za 4kardia nedeljno, mozes, ali onda ces se vise trositi i samim tim moraces vise da jedes, al 1-2x nedeljno bi bilo pozeljno.

Da, whey i dex su posle treninga.

Važi, izbaciću pirinač onda iz tog obroka.

Hvala!