Novembar 27, 2024, 03:39:26 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.387 poruka u 18.767 tema - 20.980 članova - Poslednji član: mc1212
X3MShop banner

Autor Tema: unos proteina?  (Pročitano 19191 puta)

Van mreže Ace

• Član
  • *
unos proteina?
« poslato: Decembar 24, 2006, 10:07:25 posle podne »
velike pohvale za forum od novog clana.
sve je odlicno sem jednog blago receno smijesnog clanka o vocu..
rijesio sam da pokrenem dvije nove teme s obzirom da na forumu nisam pronasao konkretan odgovor na iste.
prva a koja se tice ishrane je: koliki je maksimalni moguci unos proteina u toku jednog obroka (tj, koliko maksimalno organizam moze preraditi)
kada imamo u vidu prosjecnog fizicki aktivnog muskarca (teretana + kardio) visokog 185cm teskog 80kg?

Van mreže Manimal

• Super-heavyweight Member
  • I'm The King Of Fatness
Odg: unos proteina?
« Odgovor #1 poslato: Decembar 24, 2006, 10:36:21 posle podne »
rijesio sam da pokrenem dvije nove teme s obzirom da na forumu nisam pronasao konkretan odgovor na iste.
prva a koja se tice ishrane je: koliki je maksimalni moguci unos proteina u toku jednog obroka (tj, koliko maksimalno organizam moze preraditi)
kada imamo u vidu prosjecnog fizicki aktivnog muskarca (teretana + kardio) visokog 185cm teskog 80kg?

Ne znam kako sam propustio taj smijesni clanak o vocu a da ga nisam procitao? Mozes li mi dati link da procitam, imao sam naporan dan pa bi mi dobro doslo da se malo nasmijem. :D

Van mreže Remetik

« Odgovor #2 poslato: Decembar 25, 2006, 03:25:52 pre podne »
Uh...jos jedan profi...

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #3 poslato: Decembar 25, 2006, 11:18:02 pre podne »
..

DOBRO DOSAO....

DRAGO MI JE DA SI OMDHA UOCIO TAJ SMESAN TEKST O VOCU AUJEDNO MI JE I DRAGO STO NISI BIO TAKO AKTIVAN PA SI MOGAO DA POTRAZIS ODGOVRE NA PITANJA KOJA SI POSTAVIO TJ O TOME SMO PRICALI U KO ZNA KOLIKO PONAVLJANJ.,SERIJA,REPETICJA ILI KAKO GOD HOCES..

ALI AJDE OVAKO.....DA OMDAH KRENEMO SA ONIM STO TI JE KRAJNI CILJ JEL VIDIM DA SI VEOMA OZBILJA I RAZBORIT COVEK..

DAKLE...JA..PEDJA PETROVIC TVRDIM DA ORGANIZAM ZDRAVE INDIVIDUE KOJA SE BAVI SPORTOM MOZE DA METABOLIS VISE OD 30 gr PROTEINA PO OBROKU..

ZNAM DA TI JE OVO NESTO ANGJORE STO SAM MOGAO RECI I DA JE OVO ZBVUCI ODVRTANO ZA TVOJE USI I DA JE GORE NEGO KADA BI IVI LOLI RIBARU NEKO BIO U TO VREME POCEO DA CITA BIBLIJU..

AL JBG.....TO JE TAKO..

AJMMO SADA......

Van mreže Ace

• Član
  • *
« Odgovor #4 poslato: Decembar 25, 2006, 04:34:00 posle podne »
naprotiv, mislimm da je daleko veci od 30gr ali koliko bi bilo najbolje unijeti,
s obzirom da se desava da u toku jednog obroka unesem i vise od 100?

Van mreže Manimal

« Odgovor #5 poslato: Decembar 25, 2006, 04:46:04 posle podne »
naprotiv, mislimm da je daleko veci od 30gr ali koliko bi bilo najbolje unijeti,

Ne znam puno o tebi, ako si naturalan i pocetnik( a verovatno jesi, jer ne bi postavio ovo pitanje), mislim da ne bi trebao da unosis vise od 40- 50 grama proteina po obroku. Trebao bi da imas oko 6 obroka dnevno sto bi trebalo znaciti da bi unosio izmedju 240-300 gr proteina dnevno, sto bi trebalo ispratiti sa oko najmanje 300-350 gr(KVALITETNIH) ugljikohidrata.

Znaci, ako si pocetnik onda bi ti ovo trebalo biti dosta da dobijas na misicnoj masi.

Opet kazem da ne znam puno o tebi, koliko obroka imas dnevno, itd, itd. ali bolje ti je tih 100 gr proteina da raspodelis na dva puta.

P.S. Najbolje bi bilo da napises kakav program ishrane imas, sta i koliko puta jedes u toku dana.
« Poslednja izmena: Decembar 25, 2006, 06:12:47 posle podne Manimal »

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #6 poslato: Decembar 25, 2006, 07:18:10 posle podne »
....

vise od 100 gr po obroku??....pa to nije problem .....ali..problem nastaje ovde..

koliko imas takvih obroka u kojima unosis 100 i vise gr proteina??>..

kao sto neko rece...cini mi se da si pocetnik....i da si natural...sto nikako ne bi trebalo onda da iddes na extreman dnevni unos..

tu postoji mnogo varijanta..

jel..ako ti imas 3 obroka sa po 100 grama..to nije lose...ali nije ni najbolje resenje...bolje bi bilo da podelis tih 300 gr recimo na vise obroka..

dalje..

ako imas 5 obroka sa pos 100 gr..e onda je vec to previse ako si natural....

dakle..jako malo si dao podatka o sebi i jos uvek nisi obajsnio zasto je teks o vocu smesan i glup

Van mreže Ace

• Član
  • *
« Odgovor #7 poslato: Decembar 25, 2006, 10:31:31 posle podne »
ne kazem pravilo vec desava se da toliko unesem
inace ishrana mi je problem tj organizacija
nisam pocetnik aktivno vjezbam vec cetiri godine
visina 185 tezina 80 procenat masnoce 14%
budim se u 10 onda uzmem amino i  kreatin na trening od 11 do13 u toku treninga opet amino
prvi obrok u 13.45h drugi u 18.30h uz neku uzinu...u mom slucaju vrijeme je problem?

Van mreže Ace

• Član
  • *
« Odgovor #8 poslato: Decembar 25, 2006, 10:38:59 posle podne »
a tekst voce idealan ugljeni hidrat za gomilanje masnih naslaga je smjesan jer je poenta teksta
 ne jedite voce u velikim kolicinama
a u osnovi sto god se jede u velikim kolicinama je idealno za gomilanje masnih naslaga

Van mreže Manimal

« Odgovor #9 poslato: Decembar 25, 2006, 10:50:47 posle podne »
a tekst voce idealan ugljeni hidrat za gomilanje masnih naslaga je smjesan jer je poenta teksta
 ne jedite voce u velikim kolicinama
a u osnovi sto god se jede u velikim kolicinama je idealno za gomilanje masnih naslaga

Haha, ja ne znam sta bi ti rekao?

OUT

Van mreže MR.BIG

• Admin
  • BB Klub MR.BIG Kula
« Odgovor #10 poslato: Decembar 25, 2006, 10:57:54 posle podne »
Ako je samo taj clanak ono sto je smesno na ovom forumu , Ja sam prezadovoljan  :D :D :D
"No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable." - Socrates

Van mreže H2SO4

• sve je to na psihickoj bazi ®
« Odgovor #11 poslato: Decembar 25, 2006, 11:00:25 posle podne »
ma samo se ti malo bolje organizuj oko tih obroka i sve ce biti lovely jubbly.
(znaci nedostatak organizacije se ne moze zamjeniti povecanim filozofiranjem i izmisljanjem tople vode ...)
matere mi matere,
kupicu ti dimije

Van mreže Remetik

« Odgovor #12 poslato: Decembar 25, 2006, 11:21:45 posle podne »
Ipak se okrece!!!  :D

Van mreže PitBull

• Heavyweight Member
  • ....1992....
« Odgovor #13 poslato: Decembar 25, 2006, 11:50:23 posle podne »
E pa ne znam sta je smesno, clanak moze da bude dobar ili los! Komentar sta ti smatras smesnim ili netacnim treb da das tamo u temi!
A o unosu, dnevnom, po obroku, sve vec ima i na sve je odg. Sto znaci da nisi pazljivo pogledao!
Liberte toujours

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #14 poslato: Decembar 26, 2006, 10:46:33 pre podne »
i'm OUT TOO!!!

TO MUCH FOR ME