Poceo sam da treniram pre 5-6 meseci. Tad sam imao 110 kg, na visinu 190 cm. Sada imam 97 kg. Primarni cilj mi je bio da smrsam ispod 100 kg, a sekundarni da ne smrsam ruzno, kao pre 4-5 god. Tada sam sa 104, smrsao na 84, ali sam izgubio jako puno misica i ostao "masan", postao sam dosta sitniji, ramena i ruke su nestali.. Ali zato je donji stomak ostao
inace, u to vreme sam samo trcao, dok sad idem i u teretanu. Takodje sam poceo da pijem i protein, da bih sacuvao misice..
Budim se oko 9 i najkasnije do 10 sam u teretani. Treniram 3 dana, pa jedan odmaram. Radim grudi triceps, ledja biceps, ramena trbusnjake. Noge prirodno imam krupne i njima sam zadovoljan. Aktiviram ih prilikom trcanja, kao i na fudbalu ili basketu, pa ne volim da trosim vreme na njih i u teretani. Posle treninga sa tegovima, trcim pola sata, bar 2 od 3 dana. Pola sata trcanja na traci, brzina 9 km/h. U PWM uzimam 30g proteina, 10-15g dextroze i 5-10g glutamina. Sto se tice ishrane, pojedem bananu pre treninga, a sledeci obrok mi je oko pola 2, pa oko 7. Posto sam student, ta dva obroka su mi u menzi, izmedju pojedem jos neku bananu ili nesto slicno, jer sam obicno u citaonici, pa ne mogu nista da spremam.
Dakle prvi cilj sam ispunio, ali i pored svih tih skinutih kg, nisam bas zadovoljan rezultatima.. Zadrzao sam misice, tj. i dalje sam krupan. Inace, pre nekih mesec dana, procenat masti mi je bio 23 (sad verujen da je oko 19-20), a misica 39. Ali misici nisu izrazeni koliko sam se nadao da ce biti. Zato sad zelim da brze povecam misicnu masu, ali da i dalje nastavim da skidam masne naslage, makar i znacajno sporije. Tako da planiram da pocnem da koristim kreatin.
E zanima me sledece:
Kako da odradim punjenje kreatinom? Citao sam da bi trebalo po 5 grama posle ustajanja, pre treninga, posle treninga i pre spavanja.. Ali posle ustajanja i pre treninga je priblizno isti trenutak
i da li treba da pijem nesto pre trcanja?
Da li treba da menjam nesto? Pre svega program po kome treniram? Radim za jednu misicnu grupu 3 vezbe, po serijama prvu vezbu 12,10,8,8,10 ponavljanja, drugu 12,10,8,8 i trecu 10,8,8. Naravno, 12 je zagrevanje, a 8 trpam koliko god mogu..
Da li treba da povecam gramazu odredjenih suplemenata?
I imam nekih 15 kesica Animal cuta.. Da li to da pijem?