Ovo je deo jednog intervjua ,NEVEZANO ZA LE SHAHAT MABROUKA...
Intervju sa egipatskim bodibilderom
Napisao: Grendel
Ovo je intervju sa jednim od vrhunskih bodibildera iz Egipta, koji je istovremeno i moj licni prijatelj. U Egiptu steroidi su jeftini i legalni, sustanon se moze kupiti za manje od 0.7 DEM. Nije greska, to je samo 70 pfeninga. Iako su steroidi tako lako dostupni, suplementi nisu, pa proizvod poput kreatina ima skoro mitski status. Tako je to, ovde u americi imamo sve suplemente i to jeftino, ali nemamo steroide (koji su uz to i zabranjeni). U Egiptu je to obrnuto. U ovom intervjuu, mog prijatelja cemo zvati EB (egipatski bodibilder).
G: Kazi neke osnovne informacije o sebi, visina, tezina itd.
EB: Visok sam 178 cm i van sezone sam tezak oko 114 kg. To je sa vidljivim trbusnjacima, ali sa nesto masti na gluteusu i donjem delu ledja. Ne volim da se previse udebljam van sezone jer mi je posle tesko da smrsam. Kada se takmicim, tezak sam od 97 do 102 kg. Moja tezina zavisi od mog ciklusa i od toga da li mogu da si priustim dovoljno GH (hormon rasta).
G: Kako si usao u bodibilding? Koliko imas godina?
EB: Pa, vezbam samo 7 godina, i sada imam 30 godina. Poceo sam da vezbam jer sam zeleo da lepo izgledam, da budem velik i misicav. Ovako bi covek trebao da izgleda. Oduvek sam bio tezak, pa mi je bilo lako da postanem velik.
G: Kada si poceo da koristis anabolike?
EB: Skoro odmah! Svi ovde ih uzimaju, uzimaju steroide kao cokolade; i to bez prestanka. Poceo sam sa jednom injekcijom Sustanona svake nedelje sa nesto deca-durabolina. To sam uzimao 2 meseca. Nabacio sam 14 kg, bilo je vrlo lako. Brzo sam i ojacao. Nije mi bilo tesko da odrzavam ovaj nivo kada sam prestao sa anabolicima.
G: Zadrzacemo se jos na njima. Koji su tvoji omiljeni steroidi?
EB: Volim testosteron propionat, ali ga je ovde tesko naci. Mogu samo nabaviti uvozni, ali je on mnogo skuplji. Kada bi imao para, uizmao bi testosteron propionat i to 100 mg dnevno. Volim da uzimam i Sustanon, i to 3 injekcije nedeljno. Svidja mi se i primobolan, ali ga je sada teze nabaviti. Ranije su ga pravili ovde, ali vise ne. Deca je dobar, ali on i puno zadrzava vodu. Moj omiljeni preparat je GH, odlican je. Pomaze mi da odrzim postignuti nivo uzmedju ciklusa.
G: Kako uzimas hormon rasta? Mnogi ljudi ne vide neke znacajnije rezultate nakon njegovog koriscenja.
EB: Ako pokusavate da budete veliki, GH se mora uzimati zajedno sa liotironinom (T3) i insulinom. To je jedini nacin. Od toga cete stvarno porasti, ali morate koristiti i anabolike. Ako ste na dijeti, GH je odlican. Pomocu njega cete se i definisati.
G: Budi precizniji! Kakve doze preporucujes, koje ti koristis?
EB: Pa, GH je vrlo skup. Koristim ga onoliko koliko ga mogu kupiti, ali ga necu uzimati ako ne mogu da uzmem 8 IU dnevno barem 1 mesec. Beskorisno je uzeti manje od toga. Ne koristim GH da bi bio veci zato sto je mnogo skup. Za pripreme za takmicenje koristim GH onoliko koliko imam para za njega.
G: Ha! Trebao bi da vidis koliko je GH skup u Americi. Sta je sa insulinom?
EB: Da, cuo sam da je GH vrlo skup, ali svi americki profesionalci ga mogu sebi priustiti. Bilo bi lepo kada bi se i ovde mogle zaraditi tolike pare. Ovde, ako pobedimo zaradimo oko 20 dolara. Zato ne mozete biti samo bodibilder, morate raditi u teretani ili raditi programe za druge ljude.