Pozdrav ljudi
Naisao sam na jedno zanimljivo istrazivanje na netu
Naime, radi se o memoriji misica. Poenta studije je , kako sam ja skontao, da nekadasnji korisnici AAS imaju benefite godinama kasnije nakon svoje kure ili vise njih.
Uktatko, postoje dve grupe miseva na tom testu, jedni su tretirani anabolicima, druga grupa nije. Tri meseca nakon poslednjeg tretmana aas na misevima prve grupe, zapoceli su test.
Za kratko vreme, misevi koji su bili tretirani aas, su jako brzo poceli da vracaju svoju misicnu masu koju su nekada imali na steroidima, dok je za isto vreme treninga druga grupa neznacajno napredovala u ukupnoj misicnoj masi. Ovaj "fenomen" istrazivaci prepisuju necemu sto se zove nucleus, jedan od glavnih "krivaca" za miscnu hipertrofiju i koji su u vecoj meri zastupljeni kod vezbaca koji su nekada bili aktivni. Taj isti nukleus, kada je jednom stvoren, ostaje u misicu godinama kasnije i broj istih se ne smanjuje.
Zanima me tacnije, da li je neko iskusio ovaj fenomen rapidne hipertrofije nakon neke pauze i da li je moguce da ako je neko nekada sa npr. 70kg poceo ciklus aas, nabacio aj da kazemo 7kg misicne mase, prestane da koristi aas, pa posle pauze krene ponovo da trenira, da li ce tih 7 kg vratiti prirodnim putem?
Link istrazivanja dole
Pozdraav
http://www.infofit.com/muscle-memory-anabolic-steroids-exercise-science/