Pozdrav drugari, zovem se Željko i iz kg-a sam. Krenuo sam u teretanu, ne da bih imao neke basnoslovne six pekove, ili bozanske bicepse, krenuo sam jer sam kilav i bivam kilaviji iz dana u dan, jer veci deo radnog vremena provedem uz komp, kicma mi se krive sve više iz dana u dan i postajem sve deblji i deblji. Cenim da sam imao savršenu figuru kad sam bio u vojsci, no nemam neku sliku iz tog perioda da priložim.
Imam par pitanja, u vezi treninga, ishrane, suplimentacije. Verovatno sad svi prevrćete očima u fazonu ˝po koji put˝, ali eto, gde je tu drugarstvo, uzajamno pomaganje, ne obavezno čavrljanje ako za sve koristim google
Visok sam 174 i imam 82kg, mereno juce
Slike su od pre 7,8 dana.
Cilj mi je nešto ovako
Znači, ništa nešto posebno
Krenuo sam sa teretanom 01.06. ove god, do sad sam radio na jačanju mišića, radio sam cikluse sa vežbama celog tela, sve pomalo i planiram od sledeće nedelje da krenem sa fokusiranjem na određenu grupu mišića.
E sad, idem u teretanu koja nije baš ni najbolja i nema baš puno sprava, ali eto tu ide par ortaka pa ajd kao i ja, svakako ima boljih, ali nije loša, tako da sam možda ograničen sa vežbama koje mogu da izvodim.
Razmišljam:
Ponedeljak - Grudi
Utorak - Leđa
Sreda - Ramena
Četvrtak - Ruke
Petak - Kardio (Noge, Trbušnjaci)
Subota, Nedelja - Odmor (+ mi odgovara, pošto živim na selu da ne bi bio put:)
Tip vežbi koje bi radio, tu bi mi trebala pomoć, jer još ne znam kako da nađem vežbe pogodne za mene. Trudim se da pazim na formu i na disanje, kontam da je bitno da bi vežba imala uticaja na konkretni mišić za kojeg je i namenjena.
NPR.
Grudi (sklekovi, benč, kosi benč, razvlačenje bučicama)
Leđa (zgib, povlačenje na lat mašini, veslanje, hiperekstenzija)
Ramena (Arnold potisci, potisci ispred glave, bučice u pretklonu, prednje pod. bučica, lateralno pod. bučica)
Ruke (Pregib na Skotovoj klupi, pregib bučicama, dijamant sklekovi, ležeća tric. ekstenzija)
Kardio (bicikla pola h, čučnjevi, podizanje na prstima, varijacije trbušnjaka)
?
Dve, tri nedelje sam mislio ovako, pa da menjam tip vežbi. Jel valja ovo čemu? Kako da radim, explozivno, lagano, jel da stavljam što veću kilažu ili manju a više ponavljanja? Mislio sam po 4 seta svaku vežbu ili da menjam?
Ishrana
Trenutno se trudim da uvedem neki plan ishrane, ali mi teško ide, volim bre da krkam. Polako se popravljam, tako da za
Doručak: (oko 7h) cepam 3 jaja, malo hleba (ne mogu bez njega), ako ima jogurt i popijem cedevitu
i to mi teško ide, valjda sam navikao da ne doručkujem, pa mi bude malo muka.
Ručak: ako nešto kupim, to je
Večera: uglavnom jedem što majka spremi, izbacim hleb maksimalno
To je to, ali planiram da promenim, ostaviću za početak doručak kako jeste, počeću da užinam neki kikiriki, ručam neki sendvič sa belim mesom koji ću da spremim kući, ručak opet kući, večera riba i neke žitarice ću da ubacim.
Kako da organizujem klopu, pošto stalno radim prvu, od 8 do 16, u gym bi posle posla, dakle oko 16:30, 17:00.
Od suplimentacije sam uzeo assault, bcaa i dextrozu sa ukusom.
Assault popijem mericu u 2dl pola h pre treninga, bcaa smućkam sa dex i pijuckam u toku treninga, jel to ok? Da li bi mi trebalo još nešto?
Nemam neki rok do kad bi trebao da postignem rezultat, nije mi bitno, hoću da povratim snagu telu.
Primedbe, kruitike, sugestije veoma poželjne!!Živi bili i veseli