Pored Heatha koji je odlucio da prskoci naveci bodybuilding show jos neka vrlo zvucna imena ce preskociti takmicenje, da li su siti price Jay vs Ronnie (vs Victor) ili pak misle da nece biti plasirani gdje se dijeli veliki novac, u svakom slucaju situacija ne izgleda bas najsjanije, pa da krenemo...
Prvi na listi je svakako Dennis "The Menace" James, koji po navodima ima problema sa upalom oba plucna krlia, sto mu je znacajno poremetlo pripreme... Problemi su, navodi se, poceli 10. jula kada je James putovao avionom iz Madrida za Frankfurt. Osjecao se jako lose prije poletanja da bi se stanje pogorsalo jos vise u toku 2.5 casovnog leta tokom kojeg je cijelo vrijeme morao da koristi kiseonik preko maske jer je jako gubio dah...
"Mislio sam da cu umrijeti" - rijeci su Dennisa!
Jednom kada je avion sletio vrlo brzo je prebacen u lokalnu bolnicu gdje su mu i dijagnosticirali upalu oba plucna krila - izgleda da sve mora da bude simetricno kod ovog momka!
Otpusten je iz bolnice 20. jula sa doktorskom preporukom da ne vjezba niti se izlaze bilo kakvom naporu 2-3 nedjelje.
Dennis je dalje izjavio... "Sa prinudnim odmorom od ukupno 5 nedjelja nijesam imao dovoljno vremena da se na pravi nacin spremim za MrO, razgovarao sam sa Peterom McGoughom (FLEX and M&F glavnim covjekom) i Robinom Changom (Olympia promoterom) i obojica su mi rekli da je moje zdravlje najvaznije i da ne treba da razmisljam o MrO. Trenutno sam vrlo razocaran, jer bi ovo bio moj 8. uzastopni nastup na najvecem takmicenju, ali zato bicu bolji nego ikada u martu naredne godine na Arnold Classic-u!"
----------------------
Na vrucim vijestima Jamesovog povlacenja sa MrO kolaju i spekulacije da bi i Kai Green mogao da preskoci veliku priredbu, i tako nas sve lisi svog fantasticnog tijela....
Od ranije su otkaz najavili Branch Warren, Phil Heath i Desmond Miller, ovaj poslijednji, iako rookie, propustice priliku da se pojavi na velikoj sceni jer, kako kaze... "Nazalost moram preskociti Big O je se zestoko treniram protekle 3 godine i moje tijelo me moli za odmor. Bicu na MrO ali necu se takmiciti!"
Koa sto vidite brojni otkazi na danas tacno 84 dana do najveceg bodybuilding spektakla. Da li su razlozi ovih takmicara opravdani ili ne, da li ne zele da budu zrtve jos jednog takmicenja gdje ce sve oci biti uprte u Jay vs Ronnie bitku, ili pak misle da ne mogu da se plasiraju "u novcu" ne znam, ali ipak se cini, da ni MrO nije vise kao sto je bio tj san svih bodybuilding takmicara...