Nisi rekao koliko i kako treniras?
pomalo sklekovi(od telesne težine ne mogu puno da ih uradim, niti zgibove), trbušnjaci, čučnjevi...imam samo dvoručni teg od ~15kg...nije meni cilj da imam iscrtane trbušne, niti napucane mišiće, već samo donekle vitku liniju kakvu sam nekad imao(ne tražite mi slike, bar ne sad...) i smanjenje masnoća u krvi(konkretno hol. mi je 6.7, trigliceridi blago povišeni, ostali nalazi OK.., tako da izgledam skladno...budžet je ujalovljen, nisu toliko bitni razlozi, svi znamo u kakvoj zemlji živimo...
To sto sada jedes je zlo i tako ne ide jer ces da zakucas ukoliko sledeceg meseca i onesvestiti se negde usput.
Dakle, moras sve da svedes i ogolis na osnove - proteini, masti i hidrati. Pitanje kako ces za povrce.
Sve se moze, samo aktiviraj mozdane vijuge!
misliš li jer sam naglo smanjio kalorije? to za nesvesticu. otprilike sam uvučen u tematiku i znam koji su skrobni hidrati, koji vlaknasti(tipa salate...)...masti da su zdravilje biljne kao i riblje omega 3 zato sam počeo sa sardinama, tunjevine su mi skupe za svakodnevnu ishranu, kao i proteini, znam da su kvalitetniji životinjskog porekla za mišićnu masu ali nisam opterećen tim, pa bih kombinovo...s obzirom da sam zadnjih godina jeo uglavnom slabo nutritivne namirnice, ne verujem da sam ijedan dan uneo bar 1-2grama proteina životinjskog porekla po kg tel. mase...
ovsene uzimam u zdravoj hrani 150din/kg, jaja na pijaci, mislim da su srednje veličine oko 8-9din...
Gledajuci u ovom trenutku, teoretski je moguce. Pise da je u DIS-u file 440din/kg tako da kazes za mesec dana:
15kg filea x 440din + 5kg rize x tipa 150din + 3kg ovsenih x 130din + 150 jaja x 8 din + 1l maslinovog x 800din = 9740din. Ostaje ti 260din za so, biber, cimet.. a salatu vec ne znam kako bi. Mozda moze i jeftinije, ali ne mnogo.
pileće grudi možda ste u pravu sa koskom pa da sečem, ili file, pirinač isto na pijaci na rinfuz, ima ljudi koji prodaju, a da je ok, mislim da ne mora integralni... za ulje koje ću, ne znam..vlaknasti salate, mislim da neće biti problema.....
sad nadam se da mi neko može predložiti otprilike po mojim podacima, kako i koliko da se hanim...jer ima već desetak dana kako sam u POTPUNOSTI izbacio slatko, i skoro skroz testenine, kao i gazirana pića, pijem čajeve, multivitu šumeću i sl. i skinuo najverovatnije potkožne vode a ne sala, otprilike 2kg
hvala!