Novembar 01, 2024, 07:32:29 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: point97 - ishrana  (Pročitano 1812 puta)

Van mreže point97

• Član
  • *
point97 - ishrana
« poslato: Maj 30, 2015, 10:24:28 posle podne »
Pozdrav, visok sam 175cm, ~79kg, cilj 75 kroz 3-4 nedelje keto dijete, planirao sam da radim nju 3-4nedelje i onda lean bulkic
Plan je sledeci
Obrok1: 5celih jaja plus salata
Obrok2: 150-200g belog plus salata
Obrok3: isto samo mozda nekad junetina
Obrok4: 250g elle i 50g kikirikija
« Poslednja izmena: Maj 30, 2015, 11:42:18 posle podne mica86 »

Van mreže VOJA.S

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
Odg: Odg: Ketogena dijeta
« Odgovor #1 poslato: Maj 30, 2015, 10:57:27 posle podne »
Pozdrav, visok sam 175cm, ~79kg, cilj 75 kroz 3-4 nedelje keto dijete, planirao sam da radim nju 3-4nedelje i onda lean bulkic
Plan je sledeci
Obrok1: 5celih jaja plus salata
Obrok2: 150-200g belog plus salata
Obrok3: isto samo mozda nekad junetina
Obrok4: 250g elle i 50g kikirikija
Pozdrav drugar,da predjemo odmah na stvar..Po mom misljenju nije bas ovo kako treba,ja cu da pokusam da pomognem ako negde gresim, kao i uvek, iskusniji su tu da pomognu  i da me isprave..Imas premalo zdravih masti u ishrani a ketogena dijeta se zasniva na unosu istih tj. masti su izvor energije na keto(ne unosimo uh na keto).Koliko znam 1 gr po kgtt bi bilo ok...Izvori(omega 3,orasasti plodovi-orasi,bademi, lesnici..itd).Sto se tice ella sira,nije preporucljiv na ketogenoj dijeti,nekome ne smeta, nekome smeta, tako da to moras videti sam ali bolje je ne rizikovati i zameniti ga necim drugim(npr pileci file +neki oblik zdravih masti).Da ne racunam sad unos proteina ali mozes recimo 2 gr po kgtt(nije dobro unositi na ketogenoj previse proteina zato sto telo moze da posegne za istim i pretvori ih u glukozu tj. proces glukoneogeneze)...ovo u zagradi ti nisam napisao da bih pametovao nesto nego cisto da znas zasto nije dobar previsok unos proteina na keto...Nadam se da sam pomogao,pozdrav..:)

Van mreže point97

• Član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Maj 30, 2015, 11:14:05 posle podne »
Ovde imam oko 50g masti znaci dodacu jos saku badema, kikirikija ili lesnika, a sto se proteina tice ovde imam 140-160g, a za ellu posto nju nabavljam za 130din, tako da mi je isplatljivije, nemam da priustim vise mesa dnevno, a i smatram da cu sa ovakvom ishranom uspeti da skinem tih 4-5kg , a punjenje sam planirao nedeljom sa 150-200g pirinca

Van mreže VOJA.S

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
« Odgovor #3 poslato: Maj 31, 2015, 01:07:34 pre podne »
Ovde imam oko 50g masti znaci dodacu jos saku badema, kikirikija ili lesnika, a sto se proteina tice ovde imam 140-160g, a za ellu posto nju nabavljam za 130din, tako da mi je isplatljivije, nemam da priustim vise mesa dnevno, a i smatram da cu sa ovakvom ishranom uspeti da skinem tih 4-5kg , a punjenje sam planirao nedeljom sa 150-200g pirinca
Nemoj da dodajes jos 50 gr kikirikija,imaces 100 gr kikirikija koji nije neka najsrecnija opcija kao izvor zdravih masti.Mozes recimo uzeti orase ili bademe..Ako koristis one stvari kao gud diet ili tako nesto,nista nisu bolje..Sto se tice Ella sira kazem opet ne preporucuje se iz par razloga,mozda ce ti smetati mozda nece, ja ne bih rizikovao ali na tebi je da odlucis...Nije problem skinuti 4-5 kg vec sta ces biti tih 4-5 kg,da li ce to biti misici ili masne naslage...U zavisnosti od misicne mase koju imas tako i koncipiraj dijetu,njenu duzinu...Procitaj celu temu ketogena dijeta,imas korisnih stvari i bice ti mnogo jasnije,takodje zavisi ako si radio neke dijete pre ketogene,od njih moze da zivisi ucinak ketogene itd itd..NAdam se da sam pomogao malo drugar...pozz