Novembar 01, 2024, 03:29:48 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Ishrana Pomoc!  (Pročitano 2248 puta)

Van mreže Sasa Popovic123

• Član
  • *
Ishrana Pomoc!
« poslato: Maj 31, 2015, 09:18:10 pre podne »
Hello Svima!
Ovako
Imam malih nedumica oko ishrane, posto treniram Street Workout vec godinu dana imam 16 godina, krenuo sam sa 50 kg, sada imam 67, tako da sam prezadovoljan, tijelo mi je izdefinisano sto mi je i cilj, e sad dolazimo do moga pitanja: 1. Ja poslije treninga jedem jaja jer to mi je zamjena za Whey tako reci ja jedem 4-5 jaja cijelih (Nemoj te mi govoriti da ne jedem zumanjce jer ne idem ja na nesto precizan izgled ,treniram radi sebe) i jedem sira ili mlijeka uz to i kuhanoga ako bude sta, kroz citav dan imam 4-5 obroka vecih i jedem sto vise mogu, moje pitanje je jer mogu da smanjim unos jaja poslije treninga i koliko bi mogao da smanjim? jer nmg da kupujem stalno sada ide raspust i nmg da odvajam od dzeparca od skole kada ga necu imati... e ako smanjim unos kolicine jaja hoce mi to utcjecati na izgled jer ne unosim kao prije proteina, ja ne brojim unos proteina kroz dan kao sto sam rekao jedem sve, imam brz metabolizam, jos treniram i kao lud i nema sanse da se udebljam, Molim sve koji budu citali da ne skrecu sa teme i da mi odgovore samo na moje pitanje, hvala ! I jos da pitam, koliko je bitno da ja pazim na ishranu sa 16 godina? jel moram ili ne? u pocetku sam pazio, ali ono realno da gledamo moram jesti sve zivo jer sad se razvjam, ili ipak moram da pazim strogo na ishranu? To me takodje zanima..

Van mreže VOJA.S

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
Odg: Ishrana Pomoc!
« Odgovor #1 poslato: Maj 31, 2015, 10:38:40 pre podne »
Pozdrav Sasa....Pre svega svaka cast sto se sa 16 godina bavis bilo kakvim vidom sporta jer obzirom da vreme u kome zivimo pred mlade ljude se stavlja sve vise losih izbora kao sto su cigar,alkohol, itd itd....Pre nego sto pokusam da odgovorim rekao bih da je sve ovo sto cu napisati ne treba da te opterecuje obzirom da imas 16 godina i da treba,sto bi rekli momci sa foruma,da uzivas u zivotu..Moj odgovor ti mozda moze posluziti za jedno 2-3 god kad budes malo stariji  i odlucis u kom smeru zelis da ides sto se tice sporta..Elem,imas 67 kg i logicno je da telo bude izdefiisano tj.ne verujem da neko sa 67 kg moze da bude ''mastan'' i ako uzmemo u obzir da imas 16 god i da imas veoma brz metabolizam...Sto se tice jaja niko ti nece govoriti da ne djes cela jaja iz razloga sto je prica da su zumanca stetna i da se ne jede npr.4 cela jaja nedeljno stara 110-ak god.Zumanca odnosno cela jaja nemaju veze sa, kako ti kazes, preciznim izgledom.Cinjenica je da mleko,i hrana tipa ''kaj mi stara skuha'' nisu dobar izbor ukoliko tezis povecanju telesne tezine ali opet napominjem imas 16 godina i na tebi je da odlucis sta ces i kako ces.Odredjivanje dnevnog unosa nutrijenata (protein,uh,zdrave masti) je bitno za celu pricu..Neces dobiti na povecanju telesne tezine tako sto''treniras kao lud'' vec izbalansrianim unosom proteina,unosom uh koji je prilagodjen tei i cilju kome tezis, i zdravih masti(omega 3,orasi,bademi)... Jaja u obroku posle streetworkout treninga ne znam kako bih smanjio sa 4 na 2 sto opet nije dovoljno proteina ali opet kazem mlad si ima vremena za tebe...Sto se tice poslednjih pitanja tj. da li moras da pazis na ishranu,stroga ishrana itd,moje misljenje je da je lepo to sto vec sa 16 god zelis neke rezultate i imas ciljeve ali treniraj i uzivaj ,za 2-3 godine mozes da malo vise i ozbiljnije povedes racuna o svemu..Ne zamaraj se nebitnim stvarima..Nadam se da nisam skrenuo sa teme i da su ti neke stvari jasnije,CITAJ FORUM,koji je riznica znanja u bukvalnom smislu,pozdrav sve najbolje drugar...:)

• Član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Maj 31, 2015, 11:59:06 pre podne »
Pa ovako:Sve to sto ste mi rekli u vezi ishrane, balansiranje dnevnog unosa itd... to sve razumijem i ja bi mogao da to pazim kada bih imao novca, ali ono realno ne radim nigdje i necu da lazem nikoga nemam svog novca da bih mogao da kupujem bilo sta od hrane...
To sve razumijem treba da uzivam u zivotu, i ja ovo treniram iz razloga sto ovo volim i sto je to na neki nacin promjenilo moj zivot u boljem smislu, odvojio sam se od loseg drusta, losih navika i zivim zdravije nego prije pa koliko toliko :) svaki dan sam bolji od proslog puta i to me cini srecnim dok nekoga cini srecnim da ode u kafanu je cu radije citav dan biti na treningu. ALi moras i mene da razumijes ja treniram isto kao i bilo ko odrastao i imam iste zelje i ciljeve kao i ti ili bilo ko, to je mozda problem ja imam zelju kao neko stariji od mene 4 godine a ne mozemo da se poredimo ja i on, ali on trenira 3 godine i ja treniram 3 godine a ja imam 16 a on 20 i sad meni bi bilo jako razocaravajuce kada ne bi vdio nikakve rezultate za te 3 godine iako sam radio sve kao on, sad moguli ja nastaviti sa ovakvom ishranom i imati bilo kakve rezultate dok ne budem mogao da si prijustim bolju ishranu? ja sam do sada zadovoljan izgledom, a ne znam koliko cu moci da napredujem ovakvim rezimom? Hvala na podrsci! :)

Van mreže Цветко

• Cruiserweight Member
« Odgovor #3 poslato: Maj 31, 2015, 12:09:58 posle podne »
Buraz i ja imam 16godina, ali ishranu sam sredio maximalno, znam kako je kad ne mozes, al evo neke racunice:
Ja za uzinu dobijem 200-250din plus ja u steku iam neku sicu u metalu i tako to i skupim oko 50din od toga
Za dorucak jedem 100-150g ovsenih i to je oko 15dib plus kupim za onu sicu 3-4jaja sto je 35-40din i eto ode ta sitnina, a ja imam odlican dorucak i jos na to dodam 300ml jogirta ili mleko sto uvek imamo u kuci sigurno
Sledeci obrok je od para za uzinu i za te pare kupim 250-300g belog mesa sto je oko 150-200din, a za ostale psre kupim pirinac koji jedem uz belo meso i peceni kikiriki(kao izvor zdravih masti) ovo meso raspodelim u dva obroka sa pirincem, a u poslednjem obroku pojedem 200-250g sira kojeg uvek imam u kuci, a plus ono sto kuci kuvaju.
Evo kao sto vidis moze sa 200-250din da se lepo jede, ja imam 16god, 72-73kg, 175cm, znam da ne trebam da se opterecujem oko ovoga, ali postao sam zavisnik tako da izlaska nema, ne znam sta cu kad se zavrsi skola jer necu imati novac za uzinu, a tu je i devojka pa moram i sa njom nesto kad izadjem, a mozda i odem negde da radim za nesto malo para tj.ako me puste roditelji, eto nadam se da sam ti pomogao, izvinjavam se ako ima nekih gramatickih gresaka, baguje mi fon.

• Član
  • *
« Odgovor #4 poslato: Maj 31, 2015, 12:19:47 posle podne »
Buraz i ja imam 16godina, ali ishranu sam sredio maximalno, znam kako je kad ne mozes, al evo neke racunice:
Ja za uzinu dobijem 200-250din plus ja u steku iam neku sicu u metalu i tako to i skupim oko 50din od toga
Za dorucak jedem 100-150g ovsenih i to je oko 15dib plus kupim za onu sicu 3-4jaja sto je 35-40din i eto ode ta sitnina, a ja imam odlican dorucak i jos na to dodam 300ml jogirta ili mleko sto uvek imamo u kuci sigurno
Sledeci obrok je od para za uzinu i za te pare kupim 250-300g belog mesa sto je oko 150-200din, a za ostale psre kupim pirinac koji jedem uz belo meso i peceni kikiriki(kao izvor zdravih masti) ovo meso raspodelim u dva obroka sa pirincem, a u poslednjem obroku pojedem 200-250g sira kojeg uvek imam u kuci, a plus ono sto kuci kuvaju.
Evo kao sto vidis moze sa 200-250din da se lepo jede, ja imam 16god, 72-73kg, 175cm, znam da ne trebam da se opterecujem oko ovoga, ali postao sam zavisnik tako da izlaska nema, ne znam sta cu kad se zavrsi skola jer necu imati novac za uzinu, a tu je i devojka pa moram i sa njom nesto kad izadjem, a mozda i odem negde da radim za nesto malo para tj.ako me puste roditelji, eto nadam se da sam ti pomogao, izvinjavam se ako ima nekih gramatickih gresaka, baguje mi fon.

Imas dobru ishranu! :)
Ali gledaj brate, da idemo realno ja u skoli za uzinu dobijem oko 150 dinara, sto je jako malo realno :)
70 jedem sendvic u skoli 70 ostavim za jaja,mlijeko,jogurt itd... i tako svaki dan, sada ide raspust necu da dobijam za uzinu i opstanaka onda, nakon raspusta poskupljuje sve tak oda sa ovih 150 dinara necu moci nista.. Msm ono ja cu ici ovako kako sam i do sada, nije meni izgled cilj toliko vec uzivam u ovome, zavistan sam kako ti kazes, hvala, lijep pozdrav! :)

Van mreže Цветко

• Cruiserweight Member
« Odgovor #5 poslato: Maj 31, 2015, 12:38:09 posle podne »
Ma uzivaj samo, jedi, treniraj, spavaj i to je to

Van mreže Bogdan99

• Bantamweight Member
« Odgovor #6 poslato: Maj 31, 2015, 02:19:43 posle podne »
Ja isto imam 16 godina i imam srecu da su moji roditelji videli da zelim da se bavim ovim u buducnosti, tako da imam dobru ishranu, a od dzeparca skupljam za suplemente plus radim neke sajtove, preprodajem stvari i tako zaradim za suplemente