Na Pannati sam radio dosta dugo... U PG postoji klub koji ima 60 radnih mjesta (masina i klupa) to je neka linija koja se mislim zove Fantastic (kao i ta teretana), i stara je jedno 9-10 godina... Generalno mi masine nisu odgovarale, neki Lat nevjerovatno cudan prenos, Leg press takodje... i da ne nabrajam dalje...
Relano jednostavno nijesu dobre...
Jedino sto je dobro kod njih (a naravno to je dobro za gazdu kluba) sto su stvarno izdrzljive, sve se vrlo, vrlo, rijetko kvari i mijenja... Ali vjerovatno je ta linija dobra za neke hotele, dobro izgledaju i penzici mogu da odrade to sto trebaju...
Generalno mnogo mi se vise svidaju varijante koje nisu opterecene suvisnim prenosima...nego se kace ploce gdje god je to moguce, a u ostaim slucajevima su prenosi dobri i logicni, znaci tipa Hammer Strength-a... Ali vjerovatno je gazdama teretana redovno skupo da kupuju te masine koje sigurno kostaju dosta a jos pride i gomilu ploca za svaku...
A o prici da ozbiljnim vjezbacima ne trebaju masine ne treba trositi rijeci... Imate najnoviji Ronniev dvd gdje radi cucnjeve na Smith-u... Dorian je pomagao izradu Hammer Strength-a tako da tu ne moze biti propusta...
Svi ih koriste samo sto se za slikanje koriste gomile ploca na sipci da se postigne bolji efekat...