Pozdrav svima i molba za kratku konsultaciju šta i kako dalje....
Odredio sam keto ( punih 8 nedelja ), nakon toga je prošlo četiri nedelje u kojima je unos UH bio jako mali ( okvirno u prvoj nedelji do 50g, posle sam počeo polako da dodajem po osećaju ). Nije bilo niti jednog dana bez UH, dok su količine varilale do 100g dnevno ( sitne rotacije ).
Tri nedelje nakon keto sam trenirao punim tempom i unosio velike količine proteina, do 50g UH a smanjio unos masti i telo je lepo odreagovalo.... u prevodu sam se izobličio ( Stevane i Generale, Vama posebno hvala )
Posle pauze od 14 dana ( more ), pre par dana sam počeo ponovo da treniram.
U periodu posle keta, količina masti je ostala gotovo identična kao i separacije mišića (ogledalo i slike ne lažu, vaga me ne zanima ). UH držim na razini od do 100g dnevno ( dani treninga ). Hrana je ostala identično čista, svi makronutrijenti dolaze iz opšte prihvaćenih izvora ( meso, jaja, riba, zeleno povrće, omega 3, pirinač, krompir, dakle bez improvizacija ).
Dnevni unos protina iz čvrste hrane se, posmatrano u poslednje tri nedelje kreće occa 200g dnevno ( amplitude su od 180 do 260g zavisno od dana i potreba, uglavnom pređem 3g po kg dnevno, ), UH su bili u proseku oko 70g dnevno dok masti variraju ( od 60 pa sve do 120g dnevno ).
Ovo mislim da znam obzirom da pratim unose kroz aplikaciju, koristim samo one parametre koje sam sam uneo po kalorijskim tablicama.
E sada, pošto sam se raspričao, da dođem do pitanja:
- da li mogu imati problema ( osim težeg dobijanja mišića ) ako UH i dalje držim na do 100g dnevno a rotacijama idem do 50 kao donje granice?
- da li u periodu posle keta smem da priuštim dane bez UH u toku nedelje?
- u prvom oborku izbegavam hidrate ( ne prija mi podignut insulin, mnogo mi ovako bolje radi mozak ) tako da hidrate unosim samo u toku dana ( u dva čvrsta obroka pre treninga ) , a najveći deo u obroku posle treninga koji je oko 18h. Naučih na ovom forumu da nema veze dan treniranja sa unosom hidrata ali me zanima da li je pametno da u danima manje aktivnosti pikovi rotacija na dole budu tempirani?
Možda se ovo zvuči bez veze ali sam u frci od UH. Lako se mastim i zato sam oprezan.
Unapred hvala svima na odgovorima.
Pozdrav veliki