Novembar 01, 2024, 01:31:02 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.332 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Vreme je da se vratim na stari rezim ishrane  (Pročitano 1610 puta)

Van mreže igor37

• Član
  • *
Vreme je da se vratim na stari rezim ishrane
« poslato: April 29, 2015, 09:48:24 posle podne »
Pozdrav hteo bi da kazem prvo nesto o sebi,treniram aktivno oko 2 godine,visok sam oko 193 imam 88kg.Nikad nisam potpuno do detalja pazio na ishranu a u poslednja 2 meseca nisam pazio ni malo ali sam veoma jako trenirao pa se nije previse videlo na mom telu.Za dorucak sam jeo jaja ili ovsene i to je bio jedini pravilan obrok ovo ostalo je bilo katastrofa,unosio sam povise secera nisam brinuo o tome jer sam mislio da cu sve nadoknaditi treningom.Imam veoma dobru genetiku ali zbog lose ishrane mislim da nisam iskoristio sav potencijal postavicu i par slika samo kad mi kazete kako :)
Mislim da u sustini ne moze se nista bez ishrane,uvek sam mislio kao potrosicu te ugljene hidrate pa sam se trpao i dzankom i secerom sto je lose reagovalo na moj organizam i pre svega lose se osecam u poslednjih nekoliko dana i mislim da je bas zbog ishrane.
Planiram da sastavim opet neki rezim,mislim da je najpametnije da se otarasim dzanka za pocetak i prostih secera.Oslanjacu se na proteine : Pilece Belo,Riba,Jaja,Sir + slozene hidrate Ovsene,Pirinac,Krompir i naravno zdrave masti bih unosio povremeno kroz orasaste plodove bademe,kikiriki,lesnici...
Sta mislite o ovome?

Obrok 1: oko 100g ovsenih sa suvim grozdjem i meggle jogurtom
Trening
Obrok 2: 2 cela jaja+3 belanca sa dva parceta integralnog ili razanog dvopeka
Obrok 3: Rucak neko povrce grasak,pasulj,ili zavisi sta bude nekad testenina ili belo meso taj obrok ne zavisi od mene ali uglavnom ce biti bogat slozenim hidratima i proteinima.
Uzina: malo orasastih plodova ili neka jabuka,banana zavisi sta imam.
Obrok 4: Tunjevina konzerva+malo ella sira promesano u tanjiru sa dva parceta integralnog dvopeka
Obrok 5: Dva kuvana jaja ako ogladnim.

Naravno ovaj obrok 3 cu gledati da ubacujem pilece belo i menjacu obrok 4 sa piletinom koliko god sam u mogucnosti.
Sad sam ja ovako okvirno napisao nisam tacno u grame nemojte mi zameriti to cu sam odluciti ali sta mislite za pocetak da se ovoga pridrzavam nekih 2 meseca ili vise pa cu sam promeniti da vidim kako bude odgovaralo.
Sto se tice suplemenata trenutno ne koristim nista kad skupim pare kupicu protein i no reaktor.
Za sliku mozete da mi objasnite kako da je okacim,hvala :)

Edit: Evo link od slike ako znaci nesto https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/11188150_932730243444484_1703762666043570659_n.jpg?oh=db2295876eb127906c9df383c1f42ca7&oe=55CB8521&__gda__=1439570173_821aa524cbfcb584999cda48e9455522
« Poslednja izmena: April 29, 2015, 10:15:01 posle podne igor37 »

Van mreže S T E F A N

• Middleweight Member
  • MMA and GYM
Odg: Vreme je da se vratim na stari rezim ishrane
« Odgovor #1 poslato: April 29, 2015, 11:48:35 posle podne »
Pa evo ja cu ti dati par smernica kako sta da promenis...Dorucak-ubaci proteina ovde, npr cela jaja i ovsene. Posle treninga ubaci belo meso, ili ako vec jedes jaja, jedi cela jaja slobodno. Koliko jedes u g belog mesa za rucak? Ubaci neki izvor hidrata, to ti je bar lako, obaris pirinac lako...Tunjevinu gledaj da jedes onu koja je u komadu, ali generalno izbegavaj je, ubaci belo meso, em je isplativije em ukusnije...Ellu ubaci pred spavanje, pola ella sira i saka orasastih npr pred spavanje tj umesto ovog obroka "2 cela jaja"...
Nema to veze, da li si gladan ili ne, gledaj da ispostujes jelovnik da bi i bilo rezultata...Proteine drzi na 2g/kg telesne tezine, u.hidrate 3-4g / kg tt, a masti oko 0,5...Koriguj jelovnik pa ispisi da menjamo nesto ako treba...
 :)

Van mreže igor37

• Član
  • *
Odg: Vreme je da se vratim na stari rezim ishrane
« Odgovor #2 poslato: Maj 03, 2015, 07:12:48 posle podne »
Hvala Stefane,