Pozrav svima na foumu,
Imam pitanje vezano za definiciju. Krenuo sam u teretanu pre nekih godinu i po dana i do sada sam radio na masi.Bio sam jako mrsav, sada sam nabacio nekih 15-ak kila, dosta misicne mase, ali i masti. E sad, hteo bih da krenem na definiciju, ali se plasim da ne izgubim mnogo miscine mase.Mislio sam da radim rotaciju UH za pocetak. Ono sto me plasi jeste sto ja leti mnogo igram basket u kraju, gotovo svaki dan, pa se plasim da ako mnogo smanjim unos UH ne odem previse u katabolizam. Zato sam hteo da pitam da li je moguce da ja uz manje korekcije sadasnjeg nacina ishrane, uz kardio u vidu basketa 3-4 puta nedeljno skinem ovu mast koju sam navukao. Pritom, nisam se bas puno zamastio, sada sam negde na 17-18% BF.
Evo moje trenutne ishrane,
8:00 200 grama ovsenih sa wheyom i mlevenim lanom
9:30 Trening sa tegovima
PWM posle treninga (50gr whey, 40gr dex, 15 gr glutamin, 5 gr kreatin)
12:00 5 belanaca, 2 cela jaja, 200 gr pirinca, omega 3
izmedju ovog obroka i rucka grickam povremeno kikiriki, bademe ili orahe. Ili uzmem neku vocku
16:00 Ili 300-400 gr belog mesa, sa 200 gr pirinca ili napravim gulas sa makaronima, ista kolicina
20:00 Ela sir, ceo pojedem ili 2 konzerve tunjevine uz 2 parceta tonus hleba
Eto, to je otprilke to, uglavnom mi je takav ili slican jelovnik. Slatkise ne jedem, ne pijem sokove, nemam chet meal, drzim se samo ovoga.
Dakle, da li je moguce da uz neke manje izmene ovog nacina ishrane, uz cest kardio, dodjem do rezultata, odnosno do smanjenja BF%?