Pozdrav svima,
Pratim forum već neko vreme, intenzivno čitam, ali sad sam osetila potrebu i da se uključim i pitam za pomoć. Bavila sam se sportom negde do dvadesete godine života, i onda prestala. Sada imam 31 godinu, 85 kilograma i visinu od 170 cm. Posao me vezuje mahom za stolicu i kompjuter, što znači da su počeli uveliko i bolovi u leđima. U porodici imam i istoriju dijabetisa, tako da ovi kilogrami sad moraju da idu dole zbog preventive i zdravlja, obaška izgled.
U teretanu idem poslednja tri meseca, otprilike tri puta nedeljno, više od toga teško mogu da postignem (radim oko 12 sati dnevno), i idem ujutru pre posla, tako da imam maksimalno sat vremena za trening. Nemam para za privatnog trenera, ako ništa, momci u teretani su vrlo radi da mi pomognu oko pravilnog izvođenja vežbi. Tegova se ne plašim, naprotiv. Pošto nemam puno vremena, uglavnom radim komplekse vežbi sa šipkom ili bučicama.
Probala sam i ishranu da regulišem, ali je to malo teže išlo. Ako ništa drugo izbacila sam pekaru i sličan džank. Za ta tri meseca desila se neka promena, obimi su se smanjili za dva-tri santimetra, vaga pokazuje tri kilograma manje nego pre početka vežbanja. Sada su se stekli i malo bolji uslovi da se pozabavim i ishranom i temeljnije i fokusiranije krenem do boljih rezultata. Motivacije imam.
Moje pitanje se i odnosi prevashodno na to, koja bi bila vaša preporuka za režim ishrane nekog kao ja: ko sedi puno, može da vežba 3 do 4 puta nedeljno po sat vremena, ima toliki višak kilograma? Da li su u pitanju rotacije, ako jesu sa kojim ciframa, ili nešto drugo?
Možda bi još trebalo da napomenem da stižem da jedem tri do četiri puta dnevno: doručak, pauza za ručak na poslu, i večera po povratku kući je standard. Od hrane koja se pominje u planovima ishrane koje sam pregledala po forumu, jedino što ne podnosim su ovsene pahuljice, i odvojena belanca.
Hvala vam unapred na savetima, i puno pozdrava svima!