Pozdrav svima,
vec dugo sam na forumu doduse kao pasivan clan (samo sam citao i nisam bio registrovan).
Prvo da cestitam svima Novu Godinu, puno zdravlja, srece i naravno uspeha u izgradnji misicne mase kao i dizanja sto vecih kilaza
Kako je dosla nova godina meni je palo na um da bih mozda trebao da promenim nacin treniranja? Znam da je svaka promena kod ljudi teska, pre svega na psihickom smislu, ali ponekad je neminovna. U teretanu idem vec oko 3 godine, i za sada ide sve kako treba, i napredak je ocigledan, vec dugo vremena ishrana mi je poprilicno korigovana, a od suplemenata koristim jedino whey protein. Visok sam 183 i imam 100kg, redovno trcim i u kondiciji sam, mada imam jos malo problema sa salom na stomaku, ali nije strasno.
Sto se tice mog treninga oko dve godine radim po sistemu: grudi i biceps, ledja - triceps, ramena i sipke (noge sam ubacivao jednom nedeljno obicno kada radim rame) pa dan odmora pa sve opet isto, s tim sto sam po tri tipa treninga za svaki dan i to sam rotirao u nedogled.
U razgovoru sa iskusnijim ljudima dobio sam predlog da predjem na jednu grupu misica dnevno, jer su mi se misici vec navikli na ovaj tip treninga koji praktikujem i da je napredak slabiji, te da cu uz promenu treninga imati vise vremena za odmor kao i bolje napredovenje misica.
U principu ja ne osecam neki umor ni sada iako se dosta forsiram, radim sa vecim kilazama i obicno sam na kraju treningu mokar do gole koze, sve vezbe radim od 10 do 12 ponavljanja, za vece grupe misica radim po 4 vezbe (3-4 serije za svaku) dok za ove manje radim po tri vezbe i trening mi obicno izmedju sat i deset do sat i trideset minuta.
Citao sam dosta na forumu kao i na internetu o treningu jedne grupe misica dnevno, ali sada tu ima dosta varijacija, pa sam hteo da vas iskusnije pitam koji je najbolji redosled? da li odmarati tipa subotu i nedelju, ili tipa sreda i nedelja? i koliko je najbolje vrsta vezbi raditi, s obzirom na onaj moj stari trening?
Hvala svima unapred na pomoci, i nadam se da cu od ponedelja uci u teretanu sa novim poboljsanim tipom treninga