Pozdrav ljudi!
Imam nekoliko pitanja za vas.Ovako imam 17 godina i 63 kg i isao sam nekih mjesec dana u teretanu a prije toga radio vratilo sklekovi bodyweight vjezbe.Od toga je proslo godinu dana i samo sam jeo nezdravo znaci svaki dan koka kola i burek pica ili tako nesto za dorucak.I odlucih opet od februara da pocnem ali ovaj put necu prekidati jer mi se bas trenira i imam jaku volju i zelju za treningom i da bih na ljeto naravno licio na nesto
.
Sad ovako da li da radim kao sto sam prije godinu dana kad sam isao u teretanu znaci 1 dan 1 misicna partija to je ovako izgledalo od prilike:
pon grudi
ut ledja
sr noge
cet ramena
pet ruke tj biceps triceps podlaktica
i subota i nedjelja odmor
Trening ovakav
znaci za svaku miscnu partiju sam radio 3 vjezbe u 4 serije npr. prve nedjelje opseg ponavljanja 5-8 druge 8-12 i trece povecam tezine i sve tako u krug.
npr. grudi za gornji dio kosi benc zatim klasicni bench i razvlacenje bucicama sve 4 serije u opseg ponavljanja koji sam gore pomenuo.Sad da vas pitam hoce li mi ovo bit malo posto mislim da se drzim ovakvog nacina treninga do maja juna.
Sve sugestije i ispravke u vezi ovoga mi pisite slobodno.
Sad pod br. 2 ishrana mi je veci problem prije svega zbog novca jer citam dosta ovdje na forumu planove ishrane gdje jedu ljudi po 500 gr piletine na dan ili ribe sve u svemu to je za mene veoma skupo i nemam para za to trenutno.U temi nutrition sam napravio temu i uglavnom sto su mi predlozili mozda bih mogao da probam da se drzim ovakvvog nacina ishrane i mogao bih jedino da kupim kreatin za njega bih imao para ali ne znam da li mi je to potrebno sta vi mislite?
ovako bih probao da se hranim i svaki dan bih probao kolko mogu da ispostujem ovakav plan ishrane
obrok1:100g ovsenih 3 cijela jaja onda trening kad dodjem iz skole
obrok 2:100g tunjevine 150gr princa
obrok 3:to mi dodje kao rucak tu bih jeo sto mi se da ne mogu da biram
uglavnom je to supa neka i meso(najcesce bijelo) i 100-150gr krompita i neka salata
obrok 4:tu ne znam sto bih mogao mozda opet sir da ubacim predlozite
obrok 5:2 jaja ili samo 100gr ella sira ako nadjem nedje da kupim
Uglavnom to je to cilj mi je misicna masa:)
Pisite sve sugestije i sto bi vi ispravili i u ishrani i u vezi treninga
Unaprijed hvala na odgovorima i izdvojenom vremenu na citanju ovog posta. Pozdrav!