Ako je neko od vas kao dijete isao na selo, pa baka, tetka, ili ko vec izvadi toplo jaje, sad sneseno ispod koke, pa ga malo probusi iglicom i onako ti ga da ga popijes zivog, "za zdravlje" i da probas prirodno, a jos ti doda "to ti je zivot sine"... :lol:
Znaci prije jedno 25 godina sam zadnji put i popio neko jaje na zivo na gore opisan nacin;-)
A tek da znate kakva su ova sto ih prodaju po prodavnicama, koliko su stara, koliko su vozena, i iz kakvih su kokosaka izasla, pa jos na zivo... nebi nikome palo napament da ih pije na zivo ni u ludilu.... Od kada nisam u NK, dje mi je prva komsinica donosila domaca jaja stara nikad vise od pola dana, od lijepih debelih kokica koje setaju dvoristem, drasticno sam smanjio jaja koja unosim...
Nekima ce biti smijesno ovo sto govorim, ali jaje domace koje uzmes svjeze i ovo sto prodaju po prodavnicama a snose ga koke u kavezima nema blage veze jedno sa drugim... sigurno da i ovo zavrsava posao... ali to je daleko od toga sto sam do sada imao priliku da probam...:-(