Treniram duže vreme ali sa prekidima,ozbiljno negde od marta i mogu reći da sam postigao sjajne rezultate,od klasičnog klinca debeljana doveo sam sebe do meni odličnog izgleda,koji je pravilnu ishranu shvatio kao način života a ne dijetu.Rezultati su bili 15kg manje,više su vizuelni rezultati na konfekcijskim brojevima nego na vagi.
Imam problem posto malo stagniram trenutno,kada sam krenuo nisam mogao da uradim nijedan sklek,na benchu jedva 20kg itd..
Treniram vec duze vreme po sistemu 4 dana:Grudi/biceps,Ledja Triceps,Ramena,Noge pa prve nedelje imam 1 dan odmora a druge 2 i tako rotiram.Radim uglavnom 5 vezbi za veliki misic sa po 4-5 serija a za mali 3 vezbe po 4serije ili 4 vezbe po 3 serije.Uglavnom radim sve vezbe pravilno osim vezbi za zadnje rame to ne mogu naučiti jer mi ruke beze pozadi i onda vučem više ledjima.
Moje pitanje je šta da menjam u sistemu treninga da bih napredovao ? Visok sam 190cm imam trenutno 87kg sa kilazama radim koje su daleko ispod svoje kilaze bench 60kg mogu da podignem 6x,ramena ispred i iza glave oko 45kg,na lat masini oko 55-60kg iza i napred.Jos uvek nemam snage da radim zgibove ne znam kako da ih počnem,zadnjih mesec i po dana sam uzeo kre alkalyn i whey posto sam počeo da radim i sad planiram da dodam Aminox i da mi to bude u redovnoj ishrani.
Vezbe koje znam pravilno da radim(izvinjavam se jer nisu stručni nazivi)
Grudi:Bench,Kosi bench,Potisak ravni,kosi,kontrakosi,Razvlacenja na trenazeru i kosoj ravnoj klupi
Ledja:Povlačenja na latu ispred,iza,Veslanje u pretklonu,Povlačenja na latu uskim hvatom,Povlacenja trougla ka sredini stomaka kao veslanje,I povlacenje bucice na kuk ima isto takav trenazer
Ramena:Ispred i iza glave sipkom,sa bucicama ispred sebe,na klupi bucice iznad glave,stojeci polozaj bucice sa strane za srednje rame,letenje u pretklonu ne savršena posto mi laktovi beze nekako,povlacenje Z sipke do brade.
Biceps:Uski hvat na klupi,Sirok hvat stojeci,Sa bucicama obicno i hammer,I jednom rukom na pregibu preko kolena
Triceps:uski bench,potisak sa čela,na lat masini,bucicom iza glave
Noge:Cucanj,Ekstenzija kvadricepsa,leg press,ekstenzija zadnje loze,i listove radim sa sipkom podizanja i na trenazeru.
Izvinjavam se jer ne znam stručne nazive vezbi.na masini za kablove jos uvek ne radim nista ali ima je u teretani.Moje pitanje je sledeće trening uglavnom baziram da idem 10-8 ponavljanja da izazovem hipertrofiju,kad zavrsim trening uvek me sutradan zateze ta grupa koja sam radio ali i dalje stojim i ne pomeram se onako kako bih zeleo.Da li ima neko savet ? Ishrana je sredjena sa tim sto ne merim tačno ali uglavnom od namirnica sto koristim svakodnevno je:Oslic,Belo meso,Ovsene,Pirinač,Boranija,Krompir kuvani,svinjsko meso uglavnom vešalice,ella,jogurt,i razno voće i salate.Uh jedem u jutranjim casovima,za ručak,pre treninga i posle i to je to.Hvala unapred na odgovorima koje cu dobiti mislim da sam ukratko opisao ono sto je potrebno i da Kre alkalyn koristim 2 pre 2 posle trenigna a Whey sam na početku koristio malo više od merice posle treninga sa dexom onim sa ukusom a sada sam poceo i sa pahuljicama i jajima ujutro.