sumnjam da će mnogo ljudi biti zainteresovano za diskusiju, al dobro...
iskren da budem, nešto slično sam razmišljao, ali oko bandaža.... tj. ako neko može da izvuče X ponavljanja bez bandaža, a X+Y ponavljanja sa identičnom kilažom ali sa bandažima, zar nije efikasnije onda raditi sa banažima?
čak i ako bi seriju sa bandažima prekinuo na istom broju ponavljanja kao i onu bez bandaža, veća je verovatnoća da će sva ponavljanja u seriji sa bandažima biti tehnički ispravna jer mu to neće biti otkaz (u rezervi će ostati par ponavljanja)... ako nisam bio razumljiv, primer: bez bandaža uradiš 170x5, sa bandažima možeš 170x8 ali staneš na 170x5... veća je verovatnoća da je ova serija sa bandažima bila tehnički ispravnija nego ona bez bandaža jer je ostalo još dosta u rezervi...
ili, ako neko može da uradi npr. 160x10 bez bandaža a 170x10 sa bandažima, zar nije bolje onda da radi sa bandažima i većom kilažom?
nisam baš u prilici da radim studiju pa da vidim kolika je aktivacija kojih mišićnih grupa sa ili bez bandaža, ili pojasa u ovom slučaju tako da teško mogu da zaključim nešto, ali sličnog sam razmišljanja... isto me interesuju mišljenja...