Novembar 01, 2024, 01:26:38 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.332 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: N_L nedoumice o ishrani  (Pročitano 11678 puta)

Van mreže N_L

• Član
  • *
Odg: Odg: Ketogena dijeta
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 22, 2014, 01:27:52 posle podne »
Izvinjavam se, nijesam znao da je zabranjeno pitat nesto pa da dobijam ovakve odgovore. Posto nijesam eskpert uzeo sam da se edukujem o ovoj temi i dosta citao, pa se odlucih registrovat i pitat jer sam mislio da je dobar lokalni forum za to. Postavljam pitanja oko nekih stvari koje ne znam i nekih koje sam procitao na SVA druga mjesta a ovdje se suprotno kaze i ne izmisljam nista nego samo zelim da NAUCIM i shvatim zasto je to tako da ne bih napravio gresku i jer volim da znam.

hajde posto si iz Bg-a, ako mozes postavi sliku koje je to kokosovo mleko nema uh sa tacnim sastavom i gde ga kupujes,.Samo da ne bude ona varijanta kokosovo brasno i voda i sl...

Inace moj ti je savet da batalis dijetu neko vreme, nego se prebaci na zdrave namirnice (ovako vec trazis alternative a nisi ni poceo dijetu - alkohol, suncokretovo ulje, slanina, voce, itd itd...) tako da je prica osudjena na propast.
2 posta unazad sam rekao da sam se preselio skoro pa tako da ne znam da li sve stvari koje sam pomenuo su dostupne i da mi se skrene paznja ako ne, a i sam cu vidjeti u prodavnici. Na stranim forumima sam nasao koje kupuju vidio sastojke i izgleda ok, ako ovdje nema nema i nista, samo sam zelio saznati zasto se ne preporucuje ovdje, mimo toga ako ga nema, a i vidim da su cijene jako visoke pa ga ne bih ni kupovao svakako.

Prije 2 god sam bio na atkins dijeti i smrsao 10 kila preko ljeta i jeo sam stvari sto pomenuh.
E sad, posto sve sam googlam jer kad me iskritikujete sto pitam procitah negdje da se mozda izbjegava kada je prave i doda se so i SECER, pa je li zbog toga? A kad procitam podatke na pakovanju 0 carbs 0 sugar, i na vecini mjesta preporucena za keto pa mi nije jasno, ali izgleda ako pitam zasto je to dobit cu agresivne ili uvredljive odgovore. (ne svi, vecina)

Alkohol smo zavrsili, voce, pa na ovome topiku sam procitao voce preporuceno kada se radi carb up ??? Evo imam ovaj fajl sa vaznim postovima i na par mjesta pise to. Suncokretno ulje jer cio zivot se przi na njega pa ako ne valja da mi se skrene paznja kako ga ne bih kupio.

hajde posto si iz Bg-a, ako mozes postavi sliku koje je to kokosovo mleko nema uh sa tacnim sastavom i gde ga kupujes,.Samo da ne bude ona varijanta kokosovo brasno i voda i sl...

Inace moj ti je savet da batalis dijetu neko vreme, nego se prebaci na zdrave namirnice (ovako vec trazis alternative a nisi ni poceo dijetu - alkohol, suncokretovo ulje, slanina, voce, itd itd...) tako da je prica osudjena na propast.

x2

Ko pocne odmah da izmislja nesto, trazi laksi put, a nije ni krenuo, bolje brate batali to. Mucis i sebe i nas. A vise sebe, Ako si toliko dugo na niskom unosu uh, tebi trazi telo hranu, zato i imas vec ove probleme. Uzmi do nove godine radi neke rotacije, a posle nove godine kad se psihicki dovedes u red, radi keto, ali keto kako treba, a ne da izmisljas toplu vodu.

Nijesam na niskim uh trenutno, poceo sam smanjivati tako sto sam izbacio hleb, cornflakes i ta sranja za dorucak itd, tek kad kupim sve stvari onda pocinje bas low carb, a drugih problema nemam sem sto sam se udebljao preko ljeta i jeseni jer sam jeo previse svacega (pice, kolaci, sladoledi svaki cas).
« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2014, 01:35:43 posle podne N_L »

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 22, 2014, 01:38:54 posle podne »
Citat
Postavljam pitanja oko nekih stvari koje ne znam i nekih koje sam procitao na SVA druga mjesta a ovdje se suprotno kaze i ne izmisljam nista nego samo zelim da NAUCIM i

drugar
momci su ti sve OBJASNILI ali ti NE ZELIS da prihvatis ono sta ti se govori.
A na intrentu je kao i svuda u zivotu-budale pisu i mogu da ostaju nekazenjo jer to nije zabranjeno,pa tako treba da znas KO  pise sa ne STA pise jer to su dva razlicita pojma
Ja licno bih mogao da se regiustujem na forum gde je tema fizika i da krenem da pisem o nukelarnoj fizici (nisam siguran da je to najteze) ali bih mogao da napisem sigurno 100 postova,a na osnova apsolutno nikvakog znanja i da pisem dok me ne
A obrisu
B banuju
C nema C  jer vecina foruma koje ti citas ,pisu (siguran sam) upravo kao sto sam rekao gore,a gde nema neke relevenatne rezencije i sto si citao ,a to je verovatno neki USA forumi gde popualciju cini trilion ljudi i gde jednostavno nije moguce ni vrsiti recenziju NITI KO HOCE  to da radi,vec svi pisu i boli ih q..c!
Ovde tako nije
Ovde i na ovom forumu se prenose LICNA iskustva i iza njih se stoji sa IMENOM I PREZIMENOM i REZULTATIMA-dakle emprija i nista vise
A ti ako zelis toliko da ti se potvrdi tvoje misljenje-apsolutno nije problem
Ja molim sve admine i moderatatore,a ukoliko smatraju da je potrebno,da momku daju zeleno svetlo da moze da uradi sve ono sto je procitao na stranim formumima,jer u protivnom sve dalje gubi smisao i idemo u offtopic totalno.

naravno-ako se slazete svi kao i N_L

Van mreže N_L

• Član
  • *
« Odgovor #17 poslato: Oktobar 22, 2014, 02:30:37 posle podne »
Shvatam ja sta ti pricas, i ja sam spreman i rado cu prihvatiti sve sto strucniji ljudi ovdje kazu, i pratio bih sve kako je napisano ali brate odje se vise osjecam napadnuto nego ista.
Ako nesto pitam ne znaci da namjeravam to ili da tako mislim, samo me zanima oko toga nesto. A objasnjeno je li pitanje je, evo gledam postove i sve je u fazonu da nista ne znam i kako se usudjujem da to pitam ocigledno cu pogresno da radim itd.

Nije da citam random stvari svudje po internetu, najvise na bodybuilding.com(ako smijem pomenut drugi forum, ne znam pravila u vezi toga) pa citam clanke koje pisu doktori(md i phd), profesionalni bodybuilderi a i na forum gdje ljudi pisu, ali ne citma sve vec one koji vidim da su postigli nesto (ima bodyspace sa slikama, rezultatima itd.)  i tu procitam neke stvari, i ok, sad pitam ovdje i dobijam te odgovore odozgo pa ne znam sta je problem. Onda uzmem da preispitam stvari sto sam napisao i sam googlam i googlam i ponesto nadjem, ponesto pretpostavljam zasto je, ali lakse bi bilo reci ne mozes slaninu (npr) jer je to i to i kraj. A kad je vec pomenuh svugdje sam je vidio preporucenu pa mi djeluje kao da se protiv opsteprihvacenog misljenja ide, ali ako bih znao zasto ok. Ili za sir, koliko shvatih laktoza itd, ali sam u medjuvremenu procita da je mozda i zbog toga sto se teze/duze vare pa moze i to bit, al to necu znati jer nemam konkretan odgovor bez ne moze to, ocigledno neces da pratis, nije to za tebe i sl.

Evo gore stavih listu sta bih kupio, jer iskreno ne znam sta je sve ok, po prvi put zivim sam sad i imam kompletnu slobodu pa hocu ishranu da dovedem u red totalno. Imam par stvari koje sam izvukao iz proslih postova o primjerima hrane ali opet vecinu drugih ne znam.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #18 poslato: Oktobar 22, 2014, 02:41:51 posle podne »
Citat
ali brate odje se vise osjecam napadnuto nego ista.

ne rarazumem zbog cega,a pokusaj da shvatis da je intrenet tj internet pisanje bude cesto pogresno shvatannje tj da se putem tipki nemogu preneti osecanja i onda je bezeze objasnjavati da neko nije nesto mislio ili jeste.
Niko nema sigurno nameru da te napada niti bilo sta i pokusaj da shvatis da za to NEMA RAZLOGA
Ti si pitao i dobio odgovor koji mi smatramo da je relevantan,a i rekao sam ti na osnovu cega
Na tebi je da ga prihvatis kao takvg ili ne.Nema ukljucivanja emocija jer razloga za to nema.
Niti tebe ko tera da prihvatis,ucestvujes na forumu niti si platio koga pa da budes ljut sto te zeznuo ili nesto peto.

Citat
koji vidim da su postigli nesto (ima bodyspace sa slikama, rezultatima itd.)

pokusaj te da kontaktiras na PVT pa ces da vidis koji ces odgovor da dobijes  ;)

Citat
pa citam clanke koje pisu doktori(md i phd), profesionalni bodybuilderi a i na forum gdje ljudi pisu

pHd i ostala ekipa,sigurno NISU relevatni da pisu na osnovu emprije,i nesto ne verujem da se upustaju u rasprave o dijetama koje ONI NISU NAPISALI niti OSMISLLI,a ako to cine onda sigurno nisu za to sta se izdaju ili takva njihova pisanja nemaju relevatne recenzije u krugovima iza kojih se oni izdaju
Svaki PhD rad (studija) ukoliko nema recenzija od kolega iz iste branse je samo PISANJE i nista vise

a prof bodybudilerima isto postavi pitanje na pvt-siguran sam da ces biti zadovljan sa odgovorom

Citat
kao da se protiv opsteprihvacenog misljenja ide

vrtimo se u krug drugar
Ovu dijetu tj pravila nisam napisao ni ja niti Pero niti Bukas niti ZIka niti MIka-vec se zna ko je idejni tvorac keto dijete i ko je covek koji je uzeo stotine hilj dollara sbog iste i covek koji je svoje znanje preneo na isti toliki broj a vezano za tu dijetu i pricamo o stvarima iza koje stoje REZULATATI ljudi koje mozes da upoznas svaki dan (koliko odvojis vreme i ako ti je to cilj) a ne neko,ko je iza neke virtelne sprave i placeno je nekome par stoina dolara da se kace njegove slike,kao dokaz necijeih pisanja i slicno

Jos jednom-niko ovde nikome nece objasnjavati zasto je to tako ili jos manje ulaziti u polemiku oko toga da neko misli da je sir ok i alkohol,a da bi trebalo da mu se napisu studije da to nije tako,a isti i onako u to nece da veruje iz prostog razloga,sto ne razume elemntarne stvari funksonisanja ljudskog orgnizma,i onda se odlazi u druge teme za koje sigurno niti ko ima vremena niti hoce da se bakce sa tim.

Ako si me ukapirao?

Van mreže N_L

• Član
  • *
« Odgovor #19 poslato: Oktobar 22, 2014, 04:48:45 posle podne »
Ok shvatio sam.

On topic: procitah da se preporucuje ova dijeta 6 nedjelja, sto mi ispane mjesec ipo pa sam spreman da strogo ispostujem i ispratim sve kako je receno ovdje. Pa ako mogu par pitanja oko hrane:

predlaze se i da kupim: jaja, whey, bijelo meso(grudi, batake, sve?), orasi/bademi/ljesnici, riza(za punjenje), zelena salata/brokoli/spanac i zeleno povrce generalno, riba, krompir (za punjenje), maslinovo ulje, ovas (za punjenje).(i ostale stvari sto je @nTr@x94 predlozio ali ove sam specificno vidio kroz postove na temi da najvise ili samo stoje u obroke) Da li da uzimam govedinu, teletinu i ostala mesa ili mi je najbolje da se drzim samo pileceg i cureceg?

Mislim da je to vise manje sve sto je potrebno. Da li ima jos nesto ili da sad isplaniram koliko cega i obroke?
Takodje me interesuje da li piletinu przim, pecem, ili je to po izboru? Ako jedem samo bjelanca da li bacam zumanca u smece (odgovor: ne nego u wc xD )? I koji je najbolji nacin napraviti onda ta jaja, przit, kuvat(cijela u ovom slucaju), kajgana..? Da li da kupim omega 3 tablete i koliko/kako sa njima (mada ako je skupo na budzet sam studentski ipak).

Najvaznije sad, posto sam se preselio i nemam vagu ovdje, da kupim jednu kuhinjsku za hranu i da se izvagam sam negdje kako bih mogao tacno odrediti koliko mi kalorija treba. Mislim da je 2200 sada bez vjezbanja. Pa ako oduzmem 500 od toga cilj mi je 1700 da pokrije ishrana, da li je ovo ispravno? I da li i kako da racunam trening, ne znam koliko kalorija tamo ide, pa da li "ofrlje" dodam kalorije za to ili procacunam na nekom sajtu pa stavim, ali da li uopste treba "pokrivati" te kalorije koje sagorim treningom? Ili uopste ne trebam da idem u deficit nego tacno koliko treba tijelu??
3 puta nedjeljno tegovi, ~2-3 puta cardio
« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2014, 05:28:12 posle podne N_L »

Van mreže @nTr@x4Fun

• Cruiserweight Member
  • Only managed persistent !!!
« Odgovor #20 poslato: Oktobar 22, 2014, 05:22:22 posle podne »
Auu buraz obustavi malo.
prvo:zasto racunas kalorije na keto dijeti ili bilo kojoj drugoj (rotacije,low carb)?
drugo:jel si ti drzao neku drugu dijetu pre ove ili odmah kreces sa njom,ako nisi nemoj ni da kreces jel ako ti na kraju dijete ostane da skidas a keto ne radi sta ces dalje?
trece:ja ti napisao gore sta da koristis od namirnica a ti opet pitas sta da uzmes.Ne uzimas "KRILA"jer od krila mozes samo krila da dobijes :D
cetvrto:hranu kuvas ili peces na teflonu bez ulja,masti i drugih dodataka,sto se tice zumanaca mozes da ih jedes ne trebas da ih bacas jer sigurno neces pojesti 10 celih jaja u toku dana.
omega 3 ako imas para uzmi ako ne onda nista.
Ishrana broj 1 u svemu.
a sto se tice treninga moraces to malo bolje da koncipiras.
Nego mene nesto drugo interesuje koliko ti ides dugo u teretanu kad imas 3 treninga nedeljno? o.O
Be patient,results will come !!!

Van mreže N_L

• Član
  • *
« Odgovor #21 poslato: Oktobar 22, 2014, 05:42:59 posle podne »
Nasao sam konfliktne informacije u threadu, na jedno mjesto je neko pominjao kalorije i deficit i receno mu je super a kasnije drugome isto sto ti meni sad. Meni je logicno ako jedem manje kalorija nego sto tijelu treba za odrzavanje da se gubi na kilazi, ako jedem tacno koliko nece doci do gubitka jer ce iskoristiti samo tu hranu?

Pa onda cemo vidjeti haha, za sad mi nije neki preveliki cilj, da izgubim malo sala i onda mijenjam na neku ishranu normalniju i ide clean bulk ali sad moram smrsat pod svaku cijenu, a low carb/keto mi je ranije znatno pomogao pa mi sad ispada najlaksi za ispratit.

Znam i hvala, ali sam gledao predloge obroka i vecina su bili samo suplimenti, jaja, piletina, maslinovo ulje otprilike, pa da provjerim samo za svaki slucaj da ne bi poslije bilo pogresno ti je to :D A za krila da, zabagujem ponekad jer engleski previse koristim, mislio sam na batake :)

Ok hvala za taj info!

Trenirao sam od februara do juna, onda stao i krenuo nazad ove nedjelje, nijesam mnogo nazadovao sto se tice snage, a udebljao se jesam zbog ko sto rekoh prije ljeta i nikakve ishrane. Radim 5x5 za snagu ali posto sad moram da mrsam cutting verzija tj 3x5 i jos neke dodatne vjezbe koje prate taj program. Kardio kako bih povecao staminu i/ili gubitku kilaze.

Van mreže dragan vg

• Heavyweight Member
« Odgovor #22 poslato: Oktobar 22, 2014, 05:45:27 posle podne »
Pitas toliko toga u vezi ketogene dijete,a samo trebas da otvoris jedan link,procitas neke stvari,i sve ce ti biti jasnije...
http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,12046.0.html

E sad,pitanje je da li tebi treba ova dijeta...

Van mreže N_L

• Član
  • *
« Odgovor #23 poslato: Oktobar 22, 2014, 05:52:41 posle podne »
To sam i procitao, i trazio sve sto me zanima na search  no dobro. Eto jedina nejasnoca mi je ostalo to oko kalorija, da li se prate ili ne, jer sad ako bi uzeo da jedem po kilo piletine i badema dnevno sigurno bih se udebljao pa pretpostavljam da je i suprotno istina.

Van mreže @nTr@x4Fun

• Cruiserweight Member
« Odgovor #24 poslato: Oktobar 22, 2014, 06:10:16 posle podne »
Ne ne bih se udebljao ali pitanje je da li tebi treba kilo piletine.
Ako nisi znao protein se procesom glukoneogeneze pretvara u UH sto znaci da mozes da izadjes iz ketoze.

Van mreže dragan vg

• Heavyweight Member
« Odgovor #25 poslato: Oktobar 22, 2014, 06:13:20 posle podne »
Ne pratis kalorije,one sluze samo da bi imao uvid u celinu stanja,kao brojku koju dobijes na kraju dana...
Bitnije ti je posmatranje odnosa izmedju nutrijenata-u ovom slucaju masti i proteina...
Postoje brojke vezane za unos proteina i masti na ovoj dijeti,i oni prevashodno treba da ti budu zvezda-vodilja na ovoj dijeti,nikako kalorije...

Van mreže N_L

• Član
  • *
« Odgovor #26 poslato: Oktobar 22, 2014, 06:16:57 posle podne »
Ali kako da znam koliko je dovoljno? 2.5 grama proteina i 1g masti po kilu i to je to? Ako sam 85 kg sada ispane me oko 1600 cal, sto je otprilike ok i kad bih racunao kalorije. Procitao sam te brojke i samo sam se plasio da nije to sve da treba jos nesto, ako je to sve sto treba onda je super :)

@nTr@x94 a bzv primjer, bolje bi bilo da sam rekao neku kast, pa kilo dva oraha po danu da jedem kad god ogladnim :P ali nebitno je to
« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2014, 06:23:52 posle podne N_L »

Van mreže @nTr@x4Fun

• Cruiserweight Member
« Odgovor #27 poslato: Oktobar 22, 2014, 06:24:08 posle podne »
Drzi se 2gr proteina i negde oko 0.8-1gr masti i batali se racunanja kcal.Jer je na keto totalno besmisleno racunati ih.
Ako unosis dovoljno vlakna neboj se gladi.
« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2014, 06:42:36 posle podne @nTr@x94 »

Van mreže N_L

• Član
  • *
« Odgovor #28 poslato: Oktobar 22, 2014, 06:59:05 posle podne »
To je to onda, previse razmisljam izgleda :D hvala idem u trgovinu nocas ili sjutra.

E i ne mogu da nadjem, koliko g po kg UH za punjenje?
« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2014, 07:05:19 posle podne N_L »

Van mreže @nTr@x4Fun

• Cruiserweight Member
« Odgovor #29 poslato: Oktobar 22, 2014, 07:08:37 posle podne »
To je to onda, previse razmisljam izgleda :D hvala idem u trgovinu nocas ili sjutra.

E i ne mogu da nadjem, koliko g po kg UH za punjenje?
Drzi se oko 4gr i punjenje nedeljom.