Novembar 01, 2024, 01:21:23 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.332 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: N_L nedoumice o ishrani  (Pročitano 11676 puta)

Van mreže N_L

• Član
  • *
N_L nedoumice o ishrani
« poslato: Oktobar 21, 2014, 08:18:38 pre podne »
O keto dijeti sam se nacitao dosta ranije i neko vrijeme praktikovao atkins dijetu (prije nego sto sam poceo trenirat) i bila je ok, tako da sam otprilike navikao na malo UH itd.  Prelistao sam topic i neki fajl sto sam nasao sa vaznim postovima i imam dva pitanja:

vidim da se sir ne preporucuje, zasto? Na svim drugim mjestima vidim da ga za keto bas preporucuju, ne svaki, ali ima ih dosta sa vrlo malo UH. Stavise na bodybuilding vecina ljudi koliko sam vidio ima sir u svojoj ishrani?
Treba da idem danas u trgovinu pa da znam sve sta da nakupujem, dosta mi je ova lista pomogla: forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=132598293&p=644048583&viewfull=1#post644048583

Alkohol... Dosta sam procitao o ovoj temi ali evo i da pitam, znam da se ne preporucuje jer su prazne kalorije, secer itd, ali posto ima 0 UH (cista votka, viski) ne bi trebalo da izbaci iz ketoze? Naravno odmaze procesu gubljenja kilaze ali sto cu, ne pretjerujem a kad izadjem moram nesto narucit.

Preporucujete li mi da kupim neku kuhinjsku vagu kako bih mjerio svu hranu jer ja pojma nemam koliko je grama x mesa ili ovoga, onoga.

I jos nesto, TDEE mi je oko ~2200 kalorija dnevno, da idem u deficit do 1700 ili manje/vise za max fat loss? Posto sam se preselio nedavno tek sam juce krenuo u teretanu, plan je da trening bude 3 puta nedjeljno i kardio 3 puta izmedju i vikend.
« Poslednja izmena: Oktobar 29, 2014, 10:19:48 posle podne mica86 »

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
Odg: Odg: Ketogena dijeta
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 21, 2014, 09:17:46 pre podne »
-pa nije bitno STA pise vec KO pise
-nije opcija u tome da li sir moze ili ne da te izbaci iz ketoze,vec iz kog razloga bi RIZIKOVAO posto svaki sir mora u sebi da sadrzi odredjenu kolicinu laktoze

-alkohol sa 0% UH-ti zaista citas,samo ono sto tebi godi usima.Ti si naisao na deo gde si video da pivo ima xxx Uh i to si preskocio,ali si zato sa velikom paznjom prihvatio kao fakat to da npr votku smes da pojes-neverovatno
Pricas ovamo o praznim kalorjima iz alkohola,a onda pitas koliko deficit da ides-da li si svestan pre svega ove kontradiktornosti o kojoj govoris,a da ne pricam o tome u sta se alkohol pretvara u jetri itd itd itd itd

-ja bih rekao da ti imas MNOGO vise od DVA pitanja ali ne da ih postavljas vec da pokusas percepciju da malo izostris,a kada je citanje u pitanju i da ne gledas samo ono sto tebi zvuci sjajno

iskren savet

Van mreže N_L

• Član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 21, 2014, 10:17:35 pre podne »
Zato sam pitao, da vidim kako je ispravno. Procitao sam svasta pa da vidimo sta i kako.

I procitao sam tako nesto za sireve i mlijecne proizvode, mnogima su glavni razlog za izbacanje iz ketoze bez obzira ako i sa laktozom imaju dovoljno UH, e sad neki nemaju problem sa tim pa je pitanje u koju grupu ja spadam ali da, ako mogu bez njih radije necu rizikovati.

Sto se tice alkohola sto sam procitao je: 0 UH pa me nece izbaciti iz ketoze zbog toga, ali jedna casa viskija ima 130 kalorija koje tijelo mora da sagori prije masti tako da ce usporiti sve, ne znam jesam li sta pogresno shvatio? A deficit, pa ako uracunam to od alkohola i ako sam i dalje u kalorijskom deficitu ne bi trebalo imati previse negativno uticati na mrsanje? Nijesam alkos, mlad sam i izlazim, sad bih jos smanjio konzumaciju pa zelim da znam kako to da uklopim u sve, jer mi je izlazenje i provod glavna zanimacija. Znam da bi totalno izbacanje bilo najbolje i smanjivat cu sve vise i vise ali cisto hocu da znam kako stvari stoje sa ovim.

Realno kad sam se od slatkisa mogao odreci mogu i alkohola, koji generalno ne volim nego pijem kad izadjem cisto reda radi/jer sve postaje zabavnije ali eto.
« Poslednja izmena: Oktobar 21, 2014, 10:21:10 pre podne N_L »

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 21, 2014, 10:23:42 pre podne »
Citat
, mnogima su glavni razlog za izbacanje iz ketoze bez obzira ako i sa laktozom imaju dovoljno UH,

a?

Citat
0 UH pa me nece izbaciti iz ketoze zbog toga, ali jedna casa viskija ima 130 kalorija koje tijelo mora da sagori prije masti tako da ce usporiti sve, ne znam jesam li sta pogresno shvatio? A deficit, pa ako uracunam to od alkohola i ako sam i dalje u kalorijskom deficitu ne bi trebalo imati previse negativno uticati na mrsanje?

hajde jos jednom procitaj-ali polako sta si napisao.Siguran sam da ce i samom ti biti jasno na kraju..
« Poslednja izmena: Oktobar 21, 2014, 10:33:58 pre podne Pedja_Petrovic »

Van mreže dragan vg

• Heavyweight Member
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 21, 2014, 10:33:48 pre podne »
Ako hoces da uradis tu dijetu kao svet,radi kako treba,po pravilima koja postoje i koja su mnogima dala rezultate...
I taj viski o kom pricas je pun prostih secera,tj.najgorih mogucih uh...
Sir ne uzimas na ketogenoj dijeti...na low carbu,rotacijama da,ali na ovoj dijeti ne...
Kakve veze ima kalorijski deficit sa uzimanjem alkohola...To ako si u deficitu,ne daje ti za pravo da te kalorije uzmias iz gluposti...
Da se ti ne vodis po onom IFYM sistemu,jer mi tako deluje?

Van mreže newbody

• Cruiserweight Member
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 21, 2014, 04:14:50 posle podne »
Mogu samo zamislit kakv je osjecaj u zeldacu kad si 5 dana u ketozi u stomaki imas ono sto imas, odnosno nemas nista i na to saspes dva viskija  :o
Al hajde makar ce vena koja da se ukaze  8)

I sad da nesto konkretno kazem, po ko zna koji put se ponavljamo

na ketozi NE sir, na ketozi NE alkohol!!!!!
Personalni/Licni trener Vernes.
Online konsultacije i savjetovanje:

https://www.facebook.com/vernes.karagic

Van mreže N_L

• Član
  • *
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 21, 2014, 07:22:42 posle podne »
Ako hoces da uradis tu dijetu kao svet,radi kako treba,po pravilima koja postoje i koja su mnogima dala rezultate...
I taj viski o kom pricas je pun prostih secera,tj.najgorih mogucih uh...
Sir ne uzimas na ketogenoj dijeti...na low carbu,rotacijama da,ali na ovoj dijeti ne...
Kakve veze ima kalorijski deficit sa uzimanjem alkohola...To ako si u deficitu,ne daje ti za pravo da te kalorije uzmias iz gluposti...
Da se ti ne vodis po onom IFYM sistemu,jer mi tako deluje?
Da, po tome sam isao kad pomenuh. Npr ako moram 2200 cal za maintenance a ja pojedem 1700 iz hrane i kasnije 300-400 od alkohola, koji znam da je nezdrav i sta radi, u teoriji hoce odmoci ali nece totalno sputati i ucinjet mi preveliku stetu? Naravno da je sve ostalo 100% ispravno kod ishrane.
Mogu samo zamislit kakv je osjecaj u zeldacu kad si 5 dana u ketozi u stomaki imas ono sto imas, odnosno nemas nista i na to saspes dva viskija  :o
Al hajde makar ce vena koja da se ukaze  8)

I sad da nesto konkretno kazem, po ko zna koji put se ponavljamo

na ketozi NE sir, na ketozi NE alkohol!!!!!
Pa pitam da naucim, procitao sam na mnoge sajtove nesto pa da provjerim kakvo je misljenje ovdje povodom toga.
Npr za sir sam na skoro svim sajtovima sto sam citao vidio da ga preporucuju pa zato pitam. Zapravo ovo mi je prvi sajt gdje sam vidio protiv da su totalno.

Ja jedino zelim trenutno da smrsam malo, naravno najbolje je to uraditi i najbolje ce ici ako se tacno sve prati ali ipak ne bih zrtvovao totalno jedan od glavnih vidova zabave, ako ce me sputati malo ok ali sto cemo, ako bi bas lose djelovalo, zaustavilo mrsanje ili jos gore onda je to drugo.
« Poslednja izmena: Oktobar 21, 2014, 07:25:10 posle podne N_L »

Van mreže @nTr@x4Fun

• Cruiserweight Member
  • Only managed persistent !!!
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 21, 2014, 09:10:16 posle podne »
ako bas hoces alkohol jedino bi mogao da uzmes kad ti je punjenje mada ja ni tada ne bi.Sto se tice ostalih dana u nedelji nema nista od ketoze ako uzmes alkohol.
Be patient,results will come !!!

Van mreže N_L

• Član
  • *
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 21, 2014, 09:22:52 posle podne »
Ja generalno alkohol i ne volim ali vikendom kad izadjem popijem jer stvari postaju zabavnije haha. A na ketozi kad si tolerancija ti je manja tako da 2 case ce bit dovoljne valjda :)

Van mreže Marko Dj.

• Middleweight Member
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 21, 2014, 09:58:46 posle podne »
Druze tebi se izgleda dzabe prica..ili cekas da ti se kaze mozes alkohol vikendom?
Ja mislim da bi slobodno trebao ta dva,tri pica na tim zurkama..pa kad primijetis da tapkas u mjestu,tj 'mucis' se 5dana da bi popio dvije case(mada iskreno nznm ko se tako lako zaustavlja na dvije case) i pocetkom nedelje si na skoro isto,ako ne i na isto kao sto si bio na pocetku prosle nedelje..mozda ti pnda dodje iz onoga u glavu :)
Ali opet ti kazem radi kako si naumio,jer ces tako najbolje nauciti i odluciti da li vise volis da pijes ili izgledas lijepo,zdravo itd.
Zivio mi!
« Poslednja izmena: Oktobar 21, 2014, 10:23:17 posle podne Marko Dj. »

Van mreže N_L

• Član
  • *
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 21, 2014, 11:06:28 posle podne »
Ne samo da zavrsim sto sam mislio, al sve u svemu razmisljao sam i mislim da cu prestati totalno, samo onda da smislim sta narucit kad izadjem, pogotovo kad treba da se potrosi xxx eura.

Hvala ljudi, eto pomogli ste mi da se okanem toga i da krenem 100% sa pravilnom ishranom :)
Pa kad vidim rezultate samo ce lakse bit.

Sastavljam upravo shopping listu pa ako mi mozete predloziti sta da maknem, stavim jos, ima li uopste da se kupi itd, evo otprilike sta imam za sad:

jaja, riba(moze li eva tuna, najvise volim u povrcnom umaku, losos moze samo treba pravit to ako nema vec gotov, koej jos ribe?), piletina (pilece grudi da kupim, jos sta?), curetina, meso(teletina, govedina? sta specificno?), slanina, kobasice (koje?) kulen i sl salame.
Zeleno povrce(brokoli, spanac, karfio, kupus, zelena salata, krastavac, celer, persun), avokado, bademi, zelene masline, paprike, orasi, indijski orah, hot sauce.
Maslinovo ulje, ulje i mlijeko od badema/kokosa, riblje ulje, luk u malim dozama, isto pecurke.

Puter od kikirikija kao nesto slatko u veoma malim dozama isto(2 kasicice 32g ima 6g UH(minus 1.9g vlakna) pa valjda moze?)

Imam whey za nakon treninga, samo sa vodom, nista mlijeko bez ako ne nadjem kokosovo/bademovo?

Moze li suncokretovo ulje ako nemam maslinovo u nekom trenutku za przenje?

Za carb up: pirinac, krompir, ovas, pasta, voce... sta jos?

Pa pomazite molim vas. Zivim u Beogradu, skoro sam se preselio pa i ne znam imaju li sve ove stvari, kako sto dje.. Takodje bih volio da imam barem malo varijacije svaki dan u ishrani da ne bude sve isto iz dana u dan da zamrzim da jedem.

Htio bih sjutra ili prekosjutra da odem u shopping sa finalnom listom pa da se namirim za nedjelju dvije, a do tad polako smanjujem unos UH pa kad se sve kupi da se lagano udje i krene.
« Poslednja izmena: Oktobar 21, 2014, 11:14:01 posle podne N_L »

Van mreže @nTr@x4Fun

• Cruiserweight Member
  • Only managed persistent !!!
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 21, 2014, 11:31:21 posle podne »
Evo ja cu ti kazem prvo sto se tice alkohola te dve case ce i te kako da ti remete ketozu tako da ga se batali skroz,vec ti je Marko rekao da ces samo stagnirati nista drugo plus sto ima da jbes i sebe i organizam.

Sto se tice ishrane:
od proteina:whey,meso(curece belo,pilece belo,konjetina,govedina,junetina,tuna(uzmes u salamuri nemoj to sa povrcem i dobro je ocedi,losos,oslic,jaja),sto se tice kobasica i kulena i svih tih gluposti batali se.
od masti:maslinovo ulje,laneno seme i ulje,omega3,zumanca,kostunjavo voce(lesnici,kikiriki,bademi,orasi,indijski orasi....)
od vlakna:zelenisa sta ti padne pod ruku (kupus,zelena salata,brokoli,karfiol,kelj,prokelj,svezi krastavci ne pasterizovani da naglasim odmah,celer,persun,zelje),pecurke bih izbegavao zbog ketoze.na dnevnom nivo opet se nakupi UH hteo ti to ili ne.
Kokosovo i bademovo mleko ne.
Sve vrste mleka i mlecnih proizvoda ne.
Kad ti je punjenje Uh:ovsene,pirinac,krompir,jedna do dve vocke kad si vec rekao da hoces.

Sta sam se raspisao,nesto sam dobre volje veceras :D
Toliko od mene e sad je na tebi da to sve lepo sastavis.
Da ga jbm ako ti opet bude nesto nejasno.Pozz
Be patient,results will come !!!

Van mreže N_L

• Član
  • *
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 22, 2014, 12:19:55 pre podne »
Hvala na odgovoru, moze samo pojasnjenje za dvije stvari?

Zasto ne kokosovo mlijeko npr? Na 240 ml vidim da ima 30 kalorija, 2.5g masti, nista uh, secera i ispod gram vlakana, 1g proteina i vitamine razne?

I drugo, pretpostavljam da ne kulen, zimska, kobasice zbog nacina na koji se prave pa ko zna sta je unutra? Kad pogledam podatke sta sadrze izgleda ok pa mi zato nije najjasnije, i odnosi li se to na sve salame i suhomesnato? Moze li prsuta, slanina, vrat i tave stvari?  Takodje me interesuje mljeveno meso, da li ono moze? Ili i ono zbog mixanja ne, ali idem u neku dobru mesaru da uzmem pa trazim da mi samelje meso pa znam da nema nista u njega?
Znam da je najbolje samo bijelo meso, riba, ali se plasim poslije nekog vremena da ce mi doc se ubit od iste hrane svaki dan, a vec znam da hoce zbog jaja najvise :D
« Poslednja izmena: Oktobar 22, 2014, 12:51:05 pre podne N_L »

Van mreže Milos Zivanovic

• Heavyweight Member
  • Miloš Živanović
    • Facebook
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 22, 2014, 10:01:08 pre podne »
hajde posto si iz Bg-a, ako mozes postavi sliku koje je to kokosovo mleko nema uh sa tacnim sastavom i gde ga kupujes,.Samo da ne bude ona varijanta kokosovo brasno i voda i sl...

Inace moj ti je savet da batalis dijetu neko vreme, nego se prebaci na zdrave namirnice (ovako vec trazis alternative a nisi ni poceo dijetu - alkohol, suncokretovo ulje, slanina, voce, itd itd...) tako da je prica osudjena na propast.

Van mreže BUKAS

• Iron team
  • IRON REPUBLIC GYM BEOGRAD - Despota Stefana 68c
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 22, 2014, 10:40:15 pre podne »
hajde posto si iz Bg-a, ako mozes postavi sliku koje je to kokosovo mleko nema uh sa tacnim sastavom i gde ga kupujes,.Samo da ne bude ona varijanta kokosovo brasno i voda i sl...

Inace moj ti je savet da batalis dijetu neko vreme, nego se prebaci na zdrave namirnice (ovako vec trazis alternative a nisi ni poceo dijetu - alkohol, suncokretovo ulje, slanina, voce, itd itd...) tako da je prica osudjena na propast.

x2

Ko pocne odmah da izmislja nesto, trazi laksi put, a nije ni krenuo, bolje brate batali to. Mucis i sebe i nas. A vise sebe, Ako si toliko dugo na niskom unosu uh, tebi trazi telo hranu, zato i imas vec ove probleme. Uzmi do nove godine radi neke rotacije, a posle nove godine kad se psihicki dovedes u red, radi keto, ali keto kako treba, a ne da izmisljas toplu vodu.