Hmmmm da... vidis, vidis...
Ne plasim se ja novih metoda i eksperimentisanja sa treningom... Probacemo, probacemo...
Inace, IDEJNO gledano, cij mi je trenutno skidanje masti, pa gledam da i weight trening koristim prvenstveno za to - dakle, gledam da radim nesto poput HIIT kroz serije - smanjim tezinu da bih imala manje pauza izmedju serija - 30 - 45 sec, i gledam da ukompletiram kroz takoreci jednu vezbu - dve misicne grupe - npr radim push press naizmenicno u kombinaciji sa cucnjem - 25 kg x 12 ponavljanja i jedno i drugo, pa 45 sec pauza... pa ponovo, i tako recimo 4 serije. Pa onda recimo uzmem bench press + veslanje u pretklonu na isti nacin radeci... Recimo da se sada vise trudim da budem u fat burn mode-u kroz HIIT nego klasican neki split metod.
Jedino deadlift ne radim tako - ne zelim da se igram sa mogucim povredama i nedovoljnim odmorom.
Kad sam trenirala klasicnije - onda je to bio push - pull - legs sistem, dakle grudi, ramena, triceps, pa drugi dan ledja biceps, pauza treci dan, pa cetvrti dan noge, pa pauza, pa sesti dan neki kruzni full body trening, i sedmi dan pauza. U danima pauze bih vozila bajs po kraju ili izasla u aktivniju setnju od sat i po, nesto brzim hodom.
Ali eto, za razliku verovatno od vecine zena po teretani (cast izuzecima), ja volim tegove, i smatram da je moja snaga odrednica tezine sa kojom radim, a ne sta je neko rekao sa koliko kg treba da vezba zensko... Sta meni vredi da mi je neki trener tamo rekao da treba da radim recimo bench press sa 15 kg ako ja to mogu ladno 60 puta sigurno da podignem? Koja je svrha?
Kao sto rekoh Pedji na fb u nekom od razgovora, ja bih ukinula postojanje bucica od 1 i 2 kg i merica od 2 gr.
))