Novembar 01, 2024, 09:14:00 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.332 poruka u 18.764 tema - 20.970 članova - Poslednji član: HerbertaDyelt
X3MShop banner

Autor Tema: Pomoć u vezi ishrane i treninga  (Pročitano 1432 puta)

Van mreže Bojan92

• Flyweight Member
  • **
Pomoć u vezi ishrane i treninga
« poslato: Oktobar 07, 2014, 12:48:36 posle podne »
Pozdrav ljudi,
treba mi pomoć oko treninga i plana ishrane koji će mi koristiti u gubljenju telesne težine pošto sam početnik i slabo se razumem. Naime , težak sam 78 kg i visok 168 cm , moram priznati za tu visinu imam viška kilograma , pa hoću da se dovededm u red.  Planiram da krenem sa trčanjem ujutru , a popodne u teretanu , hteo bih da radim definicju i da omršam . Zanima me kakvu ishranu i koje namernice treba da upotrebljavam , posle trčanja tj. za doručak , pre treninga u teretani i posle , pošto se slabo razumem u to ne znam kako da pratim kalorije koje unosim , kako ih sagorevam.
Pa bih bio zahvalan ako neko može nešto preciznije da mi kaže o tome bio bih mu zahvalan.

Van mreže Bojan92

• Flyweight Member
  • **
Odg: Pomoć u vezi ishrane i treninga
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 07, 2014, 04:40:14 posle podne »
Niko nista ,a ?

Van mreže BUKAS

• Iron team
  • Super-heavyweight Member
  • IRON REPUBLIC GYM BEOGRAD - Despota Stefana 68c
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 07, 2014, 04:56:10 posle podne »
Preciznije ti mozemo reci da citas. Podforum nutrition i citaj redom. Napises primer jelovnika, pa cemo prilagoditi tebi. Niko ne pise nista gotovo.

Van mreže grfgrf

• Član
  • *
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 07, 2014, 05:06:01 posle podne »
Cao.Prvo procitas par tekstova koje mozes naci na forumu o osnovama ishrane.Retko ko ce ti sastaviti plan ishrane,to uradis sam,napises na papir,pa onda u ovu temu postavis kako si ti to zamislio,ako bude potrebe neko ce ti pomoci da ispravis greske.Od UH smes da jedes:ovsene pahuljice,pirinac,krompir,intergralne testenine i neki integralni hleb(ne onaj od 50-60din. koji kupis u pekari,nego iz nekog veceg marketa,cena mu je oko 250-300din.)Od proteina mozes:piletinu,jaja,Ella sir,ribu(preporka tuna i oslic),teletina i,ako imas novaca mozes kupiti Whey protein.Od masti mozes zumance iz jajeta,bademe,kikiriki ne slani,omega3,....Pogledaj nutritivne vrednosti svih namirnica koje sam ti napisao,to mozes naci na netu,to ti je najmanji problem.Neka ti 250gr UH bude neki maximum u toku dana,proteine drzi na 1,5gr po 1kg telesne tezine,pa ti sad izracunaj,a masti 0,5gr po 1kg telesne tezine.Pij sto vise vode.

Van mreže Bojan92

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 07, 2014, 07:28:24 posle podne »
Hvala na odgovoru druze