Pa ne moze tebe da predje uvoznik, jedno je uvoznik, drugo onaj koji svercuje robu... Mozda gresim, ali mislim da je tako. Ako se roba uvozi onda ona prolazi i kontrolu, ne moze tek tako doci do prodavnica.
Tu skoro da nema nikakve kontrole, dalje od "daj pare", a pogotovu ne da se svaka kantica proverava - cak se i ne proverava ni svaki uvoz/kamion/na 1000 komada/godisnje... jednom prodje VMA probe da se proveri za etiketu sta moze da stane, koliko se secam kad su Pedja/Lazic pricali, i to je to.... Znaci kontrola i kod zvanicnih - nema.
na zalost to je bilo tako,a pre xx god
sada je mnogo gore i mnogo rigoroznije
znam,jel i sam uvozim THE
Ne zelim da pricam o ciframa koliko to sve kosta i koliko zivaca odnese,ono sto hocu da kazem da je za registraciju samo JEDNOG PROZIVODA (a da nema ukus,jer se svaki ukus posebno analizira i naravno tarifira) potrebno 6 kontra uzoraka!!
Znaci,da bi registrovali 1 prozivod npr whey,potrebno je da dostavite na anlizu 6 random uzoraka
Pa za svaki ukus posebno itd itd
Prilikom svakog uvoza,uzimaju se po 2 uzoraka od svakog prozivoda
Sve se naravno nakon UZORKOVANJA vraca nazad za uredno sredjenim papirima i vidno obeleznom kantom da je prozivod uzorkovan itd itd itd,ali je problem sta raditi sa tim
Ja nemam problem,jer sve sto se vrati sa analize-popijem sam,posto je otvoreno i kao takvo nije za prodaju
Ali,mnogo veci uvoznici koji rade uvoz iz USA te zbog same logistike ,zamislite onda kako je njima...