Novembar 01, 2024, 03:32:45 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Dijeta  (Pročitano 3432 puta)

Van mreže grfgrf

• Član
  • *
Dijeta
« poslato: Septembar 20, 2014, 11:57:53 pre podne »
Pozdrav svima ja sam Stefan.
Moj problem je visak kg!!Nije u pitanju 5-10 kg nego 30-35!Visok sam oko 190cm(+1/2),a tezak oko 130kg.
Do pre nekih godinu dana sam trenirao rukomet i igrao na poziciji pivota.Prestao sam trenirati rukomet jer sam se morao poceti raditi.Na poslu nemam nikakvih aktivosti,samo sedim i blejim u komp.Onda sam krenuo u teretanu onako bez veze,trenirao kao "lud",a nisam pazio sta jedem...Pa sam se malo zapitao sta ja radim??
Citav zivot sam bio debeo,ali pored svoje debljine opusteno sam mogao sve da radim,tj. nisam imao nikavih problema da trcim ili nesto sl.Znam dosta njih koji imaju kilazu kao i ja pa ne pretrce ni 200m vec se zadihaju i ne mogu da dodju do vazduha.Ja taj problem nisam imao,kako nemam pojma?!:S
Citao sam po internetu,i shvatio da pretezno svi krecu sa rotacijom UH.Kako sam gore napisao,ja imam dosta viska kg.Najkriticni su mi bokovi i noge!
Procitao sam da vi hamburgere,pice,slatikse,sokove itd. nazivate "Junk Food-om"sto sam ja svaki dan jeo.To bih potpuno izbacio,siguran sam da mi to ne bi' bio problem!!
Od UH bih jeo pirinac,krompir i ovsene,od proteina bih konzumirao uglavnom piletinu,tunjevinu,jaja i nemasni sir,od masti zumanca i bademe,iskljucivo.U vlakna spada svo sveze povrce??Vidim da svi jako forsiraju pilece belo meso,shvatio sam da je ono jako zdravo,ali da li bi' bio problem da se jedu i ostali delovi pileta,naravno da bi' skidao kozuru!!?I da uzeo bi' i neki whey,nije problem.
Mislio sam da krenem u dijetu bez ikakvog cardia,ne zato sto ne zelim da ga radim ili nesto sl. nego da to sacuvam da sto duze mogu ostati na rotacijama,ako ste me skontali.Procitao sam i da nakon nekog izvesnog vremena dijeta prestaje da "radi" pa se mora nesto menjati.
Mislim da cu krenuti odma da "mrsavim" cim izbacim ovu hranu koju sam dosada jeo?!
Pre rotacija sam hteo da krenem ovako:svaki dan,nekih nedelju-dve dana(dok se telo ne navikne na neku hranu i vaga prestane pokazivati da mrsavim,da unosim 200-250gr UH,onda opet nedelju-dve dana smanjim za 50gr UH npr. sa 200 na 150,pa posle nedelju-dve opet -50 i tako dok ne dodjem na 50gr UH DNEVNO.(nadam se da ste shvatili,do ovoga sam dosao nekom svojom logikom :D)
I onda kada ovo prestane da radi,hteo sam se prebaciti na rotacije,ovako bi isla sema:250,50,150,50,125,75,100.Ili mozda da malo povecam 300,50,200,50,...(sad ne znam tacno mozda je to i previse za dijetu,toliko uh)??
Da li se kuvano povrce kao sto je kupus,vidim da dosta forsirate i brokoli,sargarepa,spanac i sl. racuna u dnevni unos UH??
Kako racunate i usta spadaju kiseli krastavci,kupus,karfiol??!!
Nadam se da vam nece biti mrsko da procitate ovoliki tekst i da cu dobiti neke odgovore!:)
Pozdrav.

Van mreže BUKAS

• Iron team
  • Super-heavyweight Member
  • IRON REPUBLIC GYM BEOGRAD - Despota Stefana 68c
Odg: Dijeta
« Odgovor #1 poslato: Septembar 20, 2014, 12:09:24 posle podne »
Svo povrce spada u vlaknasto i ne racunas u unos uh.
Ovaj plan mi se cini dobar, kreni jedno vreme sa sa "cistom" hranom i unosom 200-300uh jedno 3-4 ned, pa se baci na rotaciju al nemoj odmah drasticno da smanjujes uh. Neki minimalni unos neka ti bude 100, a maksimalni 300- jednom nedeljno. Pa izmedju te dve brojke rotiraj. Proteine drzi na nekih 180g. Kad stanes sa gublnjenjem kilaze tj obima (mnogo merodavnija stvar), smanji hidrate malo.
Dosta vode, povrca, ubacis i masti nekih 50ak g dnevno i pici.

Van mreže grfgrf

• Član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Septembar 20, 2014, 01:54:44 posle podne »
E pa da tako!;) Hvala ti!!Proteine bih drzao na nekih 1,5gr po kg.,a masti nekih 50gr dnevno.Koliko neko srdnje zumance ima gr masti??
Biciklom idem i na posao i na trening.Do firme mi treba nekih 20min. U jednom pravcu,a nesto malo manje do teretane!Ukoliko budem imao jos nekih pitanja,ovde cu pisati.Hvala na pomoci jos jednom..:))

Van mreže Backey

• Bantamweight Member
« Odgovor #3 poslato: Septembar 20, 2014, 08:58:36 posle podne »
E pa da tako!;) Hvala ti!!Proteine bih drzao na nekih 1,5gr po kg.,a masti nekih 50gr dnevno.Koliko neko srdnje zumance ima gr masti??
Biciklom idem i na posao i na trening.Do firme mi treba nekih 20min. U jednom pravcu,a nesto malo manje do teretane!Ukoliko budem imao jos nekih pitanja,ovde cu pisati.Hvala na pomoci jos jednom..:))

Zumance ima oko 5gr masti.

Van mreže grfgrf

• Član
  • *
« Odgovor #4 poslato: Septembar 21, 2014, 12:19:03 pre podne »

A nije bas preporucljivo zdrave masti unositi samo iz zumanaca??

Van mreže S T E F A N

• Middleweight Member
  • MMA and GYM
« Odgovor #5 poslato: Septembar 21, 2014, 09:15:37 pre podne »

Pa kombinuj, zumanca, maslinovo, kostunjavo voce.

Van mreže Backey

• Bantamweight Member
« Odgovor #6 poslato: Septembar 21, 2014, 09:24:40 pre podne »

Da,ali u redu je unijeti 2-3 dnevno...

Van mreže grfgrf

• Član
  • *
« Odgovor #7 poslato: Septembar 21, 2014, 11:04:46 pre podne »
Umalo da zaboravim da pitam jos ovo.Dosada nikada nisam koristio maslinovo ulje.Znam jedino da ima vise vrsta,neko devicansko,ekstra devicansko i jos neke 2-3 vrste.Stvarno ne znam ni koje je za salatu,a koje se moze jesti kasikom??:O I da li se moze peci na maslinovom ulju ili da pecem na onom obicnom??

Van mreže S T E F A N

• Middleweight Member
  • MMA and GYM
« Odgovor #8 poslato: Septembar 21, 2014, 11:32:40 pre podne »
Umalo da zaboravim da pitam jos ovo.Dosada nikada nisam koristio maslinovo ulje.Znam jedino da ima vise vrsta,neko devicansko,ekstra devicansko i jos neke 2-3 vrste.Stvarno ne znam ni koje je za salatu,a koje se moze jesti kasikom??:O I da li se moze peci na maslinovom ulju ili da pecem na onom obicnom??
Nemoj peci na maslinovom, ja licno maslinovo uzimam na "kasiku". Ako peces na tiganju onda stavi dve tri kapi obicnog ulja i razmazi salvetom ili necim drugim kada se zagreje tiganj, a mozes sve to stavis na pek papir i pravac rerna.

Van mreže grfgrf

• Član
  • *
« Odgovor #9 poslato: Septembar 21, 2014, 01:02:11 posle podne »
Nemoj peci na maslinovom, ja licno maslinovo uzimam na "kasiku". Ako peces na tiganju onda stavi dve tri kapi obicnog ulja i razmazi salvetom ili necim drugim kada se zagreje tiganj, a mozes sve to stavis na pek papir i pravac rerna.
OK shvatio sam ovo za maslinovo!A reci mi da li se moze malo probariti krompir i ubaciti u onu kesu za pecenje,u nju dodati malo sargarepe i piletine??Ne gube se nikakve nutritivne vrednosti??I sta je sa pecurkama/sampinjonima,gde njih racunati i da li uopste ima potrebe njih jesti??

Van mreže BUKAS

• Iron team
  • Super-heavyweight Member
  • IRON REPUBLIC GYM BEOGRAD - Despota Stefana 68c
« Odgovor #10 poslato: Septembar 21, 2014, 01:57:53 posle podne »
Moze sve sto si naveo.

Van mreže grfgrf

• Član
  • *
« Odgovor #11 poslato: Septembar 21, 2014, 02:04:16 posle podne »