Zdravo svima, pre svega bih hteo da kazem da znam da je ovo vec stara tema i da ima i previse foruma na tu temu , ali sam hteo se posavetujem sa vama, iskusnijima sa u vezi ishrane i treninga.. Dakle..
Imam 22 godine, visok sam 187cm i trenutno tezak 80kg-a. Pre tacno godinu dana sam poceo sa teretanom i regulisanjem ishrane , tada sam imao 97kg-a, sto znaci da sam uspeo da skinem 17kg-a. Nisam koristio nikakve dijete, jednostavno sam poceo da pazim na ishranu, izbacio slatko skroz, sokove (SVE), proste secere, masnu hranu, beli hleb i smanjio alkohol na minimum i poceo da koristim Whey, naravno uz sve to trening u teretani 3 puta nedeljno. Sve je to okej i prezadovoljan sam rezultatom, ali... Sada hocu da nastavim sa teretanom, u cilju razvijanja celog tela. I dalje treniram, s' tim sto sada pratim neki plan koji sam sastavio sto se tice ishrane i treninga. Uz sve to i radim, a posao mi je takav da mesta nekom kvalitetnom obroku nema, pauzu nemam , imam, ali u tom periodu moram sa jednog mesta da predjem na drugo, znaci NEMAM! Ovako bi izgledao neki moj dnevni unos namirnica-
8:00 - 5 kuvana jaja (3 belanceta i 2 cela jaja) + 100gr ovsenih sa kasicicom kokosa i lanenog semena + mera whey + 250 ml mleka o.5 ovsene, whey, kokos i laneno u blenderu izmiksujem
10:00 Proteinska cokoladica
12:00 u ovo vreme je ta (pauza) nekad ranije nekad malo kasnije ali tu negde .. tada kupim nekih dva sendvica sa tunjevinom
14:00 - Banana
15:30 - saka kostunjavog voca ili indijski orah
16:30 - 5 ampula BCCA + solja zelenog caja
17:00 - Trening
trening oko 1:15min
posle treninga odmah 1.5 mera whey nakon 20 min jos 5 ampula BCCA
19:00 - 150gr pilece belo i 80gr pirinca + salata
21:00 - Mocarela 0.9 masti
23:00 - Whey 1.5 merica
E sad, to je jedan od normalnih dana , desava se kad u toj pauzi uspem da ugrabim nesto pametnije, ali je ovo nesto sto je 80 % sigurno. Da napomenem, zivim u Austriji, pa ima i nekih drugih namirnica koje mogu da se kupe, a koje su isto zdrave. Imam jos malo viska u donjem delu stomaka, ali se vidi dosta promena. Imam osecaja kao da ne napredujem vise, da sam tu stao , a sa druge strane posle treninga sam zadovoljan. Voleo biih vase misljenje u vezi ovoga.
Trening je sledeci :
Pon- Grudi/biceps
Uto- Noge
Sre- odmor
cet- Ledja/triceps
pet- odmor
sub- ramena/ruke
ned- pauza
Ovaj trening od skoro koristim , do sada je bila klasika : Grudi/biceps, ledja/triceps, ramena/noge.
Da napomenem da svaki misic radim 4 vezbe, 3 serije izmedju 8/12 ponavljanja.
Bio bih zahvalan na svakoj pomoci, svestan sam da dosta toga radim pogresno, samo bih voleo da znam gde gresim i kako bih to mogao najbolje da ispravim radi daljeg napredka.
Pozdrav!