odlične slike Vladar, samo mi nije jasno izvođenje zadnja vežbe, obrnuti hack čučanj.Donja faza da budem tačan, dokle ide i kako posle gore
Evo da probam da ti odgovorim, Alison je dala komentar, naravno njena je varijanta malo drugacija od onih koje sam ja probao jer na Hack-masinama koje sam imao prilike da probam nije bilo trika da se upasujem kako treba (vjerovatno zbog moje visine ili loseg dizajna masina koje sam imao priliku probati) i da odradim dobre cucnjeve...
Otprilke cu ti sada reci kako bih te ja savjetovao, a onda cu ti napomenuti kako sam ja radio...
Kao sto znas licem si okrenut padu, stopala bih drzao nesto sira od ramena, odprilike na sredini platforme, prste bih drzao spolja pod recimo uglom od 45%, ramena cvrsto prislonio na padove koji i inace sluze za njih i tada, ali ne potpuno prisao klizecem dijelu, pod uslovom da si potpuno spreman pomjerio granicnike i preuzeo teret, spustio se vrlo oprezno i lagano, tako da se koljena savijaju u pravcu prstiju otprilike dok ti butine ne dodju do pozicije gdje su paralelne sa platformom, a zatim snazno gurnuo prema gore da se tako izrazim iz peta, takodje u gornjem polozaju nebih zakljucavao koljena... Naravno ruke su ti na gornjem dijelu drzaca za ramena i njima se pomazes prilikom odrzavanja ravnoteze, ali i da ne "upadnes" previse u masinu, jer te tako mogu zaboljeti ledja....
Vrlo je bitno da su ti stopala stabilna, pazi da ti obuca ne bude mokra ili da stavis previse kg na masinu, dobro je i imati spotera za svaki slucaj...
Znaci ja sam odprilike takvu neku varijantu radio samo sto noge nisam drzao na platformi, vec van nje, sa strane, opet zbog moje visine i vjerovatno ne bas extra opreme...tom nekom "mojom" varijantom odlicno se pogode i zadnja loza i gluteus i quadsi...
Negdje sam, cini mi se, vidio da si i ti visok, ali i pored toga prvo probaj ovu regularnu varijantu, pa poslije vidi da li mozes izvesti i ovo drugo sto sam ti rekao... Generalno moje iskustvo je da kad pretovarim Hack osjecam previse koljena, da li opet to ponavljam zbog neadekvatne opreme ili moje visine ne znam, tako da i nisam neki veliki ljubitelj hack masine, izuzev ove "moje" varijacije koju sam ti napomenuo...
Naravno za ljude sa normalnom visinom na osnovu kojih je ta sprava i zamisljena vjerujem da je vrlo efikasna, a primjeticu jos i da je izvanredna za super-slow varijante...
Eto nadam se da sam ti bio od pomoci!
pozz