@denza
'de mi nije srce puno,pogotovo sto mi je kosarka omiljena...
pratim sport,naravno da nisam ravnodusan..pogotovo kada si na tribini i tvoja zemlja pobedjuje srcem favorizovane timove..i onaj osecaj kada su ocni kanali uvek u grcu da ne puste suzu
..
ali to je samo razonoda,neki osecaj pripadnosti i na kraju kada prodje vreme lepa secanja... i nisa vise..
a mrzim kada se od toga pravi neka ludnica,kada se porazeni osudjuju na linc bukvalno (a svi su osudjivali djordjevica pre takmicenja),da moramo po svaku cenu da pobedimo i poraz dozivimo kao sramotu veliku,jer smo mi super narod-bezgresni...
nikada ne mrzim protivnicki tim...a kenja mi se od meceva sa hrvatima,amerima,od skora crnogorcima i te fore, gde se poraz smatra krajem sveta i uzivamo u tudjem porazu..ameri dosli sa b timom,posteno nas dobili jer su bolji... i onda price,ma to je radi dopinga..pa priznaj posteno poraz sportski...kakve veze ima,nije to rat nego nadmetanje..i ja kada sam igrao utakmice najsrdacije se pozdravim sa onim koji me cuvao,iako me u zaru borbe mozda zabo laktom i krcka mi vilica..pa sta..
jedina korisna stvar od titule je popularizacija sporta,pa ce klinci zeleti da treniraju basket...
kazem da mi je mnogo draze od titule da vidim da je teren u kraju pun klinaca (u dresu hardena ili bogdanovica svejedno) i da na klupici ceka druga ekipa da igra,a ne da oko nje bleje samo limenke,pikavci i flopovi..
a najvise mi smeta taj nas cuveni lazni patriotizam gde se jedva ceka da se svi ponapijaju,deru,divljaju,tri prsta okostala.. a kada treba da se napravi teren niko nigde,u svakoj ulici po 2 varioca,a niko ne moze napravi vratila,golove..svuda djubre,ako kanta nije na 3 metara od tebe ne postoji..niko nece se seti sredi ispred zgrade travnjak,posadi nesto..nema se vremena da se ne pretrcava ulica ako je dete pored tebe,da ne dajes primer..niko ne bi dao dinar za nesto sto nije samo za njegovu korist,a drzavu bi ogulio za svaki dinar,samo bahato,uzimaj dok mozes...a sve to sa 3 prsta u vazduhu..kod mene u kraju covek dosao kupio tablu,kos,mrezicu od svojih para,okrecio teren izvukao linije i ode da cepa pivo
on je za mene patriota..a pre toga kosa nigde na vidiku,sve izlomljno..1 kos stavila opstina i to neki vrljavi niko nece igra na njemu,obruc fi 5 milimetara,trese se..nigde kosa,a sve zgrade okolo hiljade ljudi...