Osim sto su problemi sa dugim polugama, postoji jos nesto vrlo krupno...znaci govorim o tome da neki 2 m visoki covjek bude recimo MrO ili neki pretendent na vrhunski plasman. Naime koliko bi takav neki BB trebao biti tezak? Ako jedan Ronnie od 180 ima 135kg na natjecanju, koliko bi 20cm visi covjek trebao imati da bude na tom nivou? Pa tek u vansezoni... to je isto jedan detalj koji mislim da nije sjajan, nisam expert ali setajuci okolo u vansezoni recimo sa 160-170kg meni ne djeluje privlacno, zdravo itd... mozda se varam, ok dokle god se nosi vecina tih kg u nekom kvalitetnom obliku mozda i nije strasno, ali, volio bi da me ispravite ako grijesim. ;-)
Nego da se vratim na duge poluge, zanimalo bi me da li imate neke varijante, ili specificnosti kojim vi visoke kolege forumasi, a razlikuju se od nasih nizih ali za BB neuporedivo obdarenijih kolega?
Recimo primjetio sam da mnogo bolje radim na masinama, vec jako dugo ne radim klasicne cucnjeve sa velikim opterecenjem, ili je to Smith cucanj ili prednji cucanj sa vrlo malom tezinom..
I tek kada sam to promjenio noge su mi zaista pocele napredovati, ok i dalje kasne, ali makar rastu mnnoooogo bolje nego ranije..
Takodje ruke (raspon 212cm) pa vidite koliko mi je to problem, za boks sjajno, ali da se nabaci i to primjeti jako dugo, mada i tu sam dosta promjenio, opet mnogo manje tezine, striktnija forma itd...
Dok recimo misici torza, znaci grudi, ledja, ramena, kako god ih vjezbam napreduju...
Eto neka moja vidjenja... Ako ima neko neke ideje neka ih nabaci...