Budući da par dana bezuspešno tražim Andractim, Gugl mi je indeksirao jučerašnju temu sa ovog foruma, ali je ona po svoj prilici zaključana, stoga molim autora/ku te teme da ovde ne ostavlja flejm / spam, kako bi ljudima kojima je to potrebno iz zdravstvenih razloga pomoglo da ga pronađu.
Lekar mi je
"prepisao" (usmeno) Andractim zbog slabo izraženih sekundarnih polnih karakteristika za moje godine, koje su verovatno produkt korišćenja steorida u 18. godini. Napomenuo mi je da se gel "teže" pronalazi, ali da postoje načini da se dođe do njega i da se raspitam "naokolo", budući da je on najefikasniji što se eksternih androgena tiče. Prepisao mi je takođe i običan testosteron (ovog puta na recept), ali u mnogo manjim dozama od one koje sam koristio pre tri i po godine, budući da je verovatno došlo do konvertovanja testosterona u estrogeron, koji mi je po svoj prilici ukočio razvitak. Rekao je da dokle god osobe ne dosegnu svoj pun zenit u razvijanju (što je donekle genetski uslovljeno), to nije problem da se postigne, ali do 25. godine života. Dakle, ako ste se razvili normalno, a imate manje od 25. godina, vama neće pomoći da se razvijete dodatno. (pod ovim mislim na primarno sekundarne polne karakteristike; dakle muška vilica, dublji glas, exp.)
Problem je u tome što Andractim ne mogu da pronađem nigde. Ne znam čak ni koja mu je cena. Ukoliko sam dobro razumeo endokrinologa, ovaj lek nije registrovan kod nas, što znači da ga ne mogu kupiti legalno, te da on nema pravo da ga prepisuje na recept niti da me uputi gde da ga kupim, jer bi time prekršio zakon. Svejedno mi ga je preporučio - i to je tehnički govoreći kršenje zakona. No, nije mi rekao gde. Pitao sam ga koja je cena, ali nisam dobio odgovor.
Ukoliko neko zna gde bih mogao da ga potražim i koja mu je cena, neka napiše na topicu ili putem PM-a, budući da sam tek napunio 22. godinu i da nemam puno prostora za manervisanje.
Hvala unapred drugari, pozdravi.