Eo mali uptade sa trenutnim stanjem...
Proslo je vec skoro 11 meseci od poslednje poruke i za to vreme se nije nista pozitivno desilo sa mojim problemom.
Kada ne radim noge, ne trcim, odmaram, bol u kolenu malo utihne.
Medjutim dok krenem sa treninzima vrati se u rekordnom roku.
Sada se bol u levom kolenu premestio na donji ligament tj. osecam bol iza casice i ispod nje. Da stvar bude gora ,pocelo i desno da me zeza tj. imam onaj odvratni bol ligamenata iznad casice koji sam imao i kod levog kolena pre vise od godinu i po, a znam da ga nisam udario. Takodje, kad mi je noga savijena, polozaj recimo kad vozim auto, posle pola sata-45min, pocne da me boli to desno koleno, ali bas jako ne prijatno !
Promenio sam malo sistem vezbanja nogu-da pauziram stvarno ne mogu jer me ubi bedak kad ne radim noge jer znam da su mi najgora partija
.
Uradim jedno 5-6 serija sutiranja i tu osetim manje bolove ali posle otprilike 3 serije nestanu. Zatim predjem na smit masinu i cucanj sa nogama malo ispred stopalima malo zakrenutim. Radim do paralele jer znam da do dole ne mogu ni bez tegova. Ovde osetim jaci bol, ali posto sam zagrejao noge na sutiranju, uspem da odradim 4-5 serija sa nekih 60 kg.
Zatim odem na presu na kojoj posle ovih vezbi ne osetim bol u kolenu...
Zanimljiva stvar je da sutradan imam osecaj da je trening blagotvorno delovao i da mogu cucnuti do dole..
ali ,
posto sam, debil, otisao na basket jer boze moj, lepo je vreme ,valja malo izaci van istrcati se, odigrao jedno 4-5 partija bez nekih bolova,
sutradan nisam mogao sesti na WC normalno, a sinoc kad sam cucnuo da dohvatim nesto sa donje police frizidera takav me je bol presekao u oba kolena da sam odma propao i ostao dole jedno 10 sec, a kad sam probao ustati sve uz pomoc ruku ,isto sranje se desilo i overio sam glavom pregradu u fridzu...
Probao sam da mackam kolena sa onom konjskom mascu, ali to je go qr*c...
Danas je po programu dan za noge pa cu videti hocu li moci bar presu da odradim za quadse.
Tacno se razmisljam da pocnem skupljati pare za MR