Cao!
Kada kazu da su suplementi (konkretno protein) dodaci ishrani i treba da se ubace kada se vec imaju kvalitetna 3 obroka na primer, a ne da menjaju obroke, tu sledi moje pitanje. S obzirom da se u konacni zbir proteina na kraju dana sabiraju i proteini iz hrane i proteini iz whey-a kao jednaki, da li ja, ako za dorucak pojedem ovsene pahuljice i popijem protein nemam isti dorucak kao covek koji pojede belanca sa svojim ovsenim pahuljicama, a prvi protein popije recimo posle treninga.
Da li ja gubim nesto ako se odlucim za whey i tad? Da li je mozda finansijska strana u pitanju, kao ne trosi toliko whey-a kada mozes da pojedes 5 jaja koja su 50 dinara, ili je zaista nesto drugi u pitanju? I sad hipoteticko pitanje ne kazem da cu to raditi, (radio bih samo za dorucak jer ne mogu da jedem ujutru) da li se tokom celog dana moze uzimati protein, umesto mesa recimo sa krompirom i sa salatom pa to da bude rucak, umesto ribe uvece isto sa nekim hidratima pa to da bude vecera? Eto nadam se da nije mnogo glupo pitanje, mene jako zanima.
Ovsene, vidim da ste se svi odlucili da ih jedete, i neki kojima je ukusno i nekima kojima nije.. Jel ima nekog ko samelje svoje ovsene pa ih tako unese, zar nije lakse popiti nesto nego jesti/zvakati ?
Ideja neka za dorucak moj sutrasnji ( posto do sad nisam jeo ovsene nikada, danas sam kupio kilogram i zamolio radnicu u zdravoj hrani da mi ih samelje)
100 g mlevenih ovsenih
1,2 banane
Merica whey-a
2 kasike makrobiotickog putera od kikirikija
za tecnost sam se odlucio za bademovo mleko, napisacu kako se pravi iako znate, bademi se ostave preko noci u vodi, sutradan se ta voda prospe jer nije najbolja za varenje, sipa se nova na bademe u odnosu 1:3 badem:voda. Naravno samelju se bademi. Ne znam koliko ce mi badema za to trebati, eksperimentisacu veceras, treba mi dovoljno te tecnosti da prelijem tu bananu, whey, puter i ovsene.
Inace kratko o meni ako neko pita sta mi je cilj, - dobijanje misicne mase, 180 cm sam visok 77 kila tezak, nikad nisam imao problema sa prekomernom kilazom, suprotno - mrsaviji sam uvek bio. izmedju 11 i 12 posto masti izmereno u vise navrata jer cesto idem na neke preglede, volim to.. mereno metodom stati bos na vagu i elektrode uzeti u ruke.
Za moj ukus, nesto preko 80 kg za moju visinu bih smatrao zadovoljavajucim, kao i ovaj procenat masti koji imam sada. Nista preterano manji niti neko gojenje od 10 kila me ne interesuje.
Hvala na citanju