Pre svega pozdrav svima,trebala bi mi pomoc od iskusnijih clanova,naime radi se o sledecem.
Pre svega cilj je smrsati,skinuti stomacinu
a pri tom ne gubiti misicnu masu.
Od skora sam redukovao ishranu bas kako treba ( riba,povrce,sirevi nemasni,nista slatko,gazirano,alkohol......znaci klasika, bukvalno sve sto je stetno sam izbacio i to je to) , a sto se tice kardio treninga takodje od pre neki dan sam poceo da radim HIIT trening, na sobnom biciklu , radim 3-4 puta sedmicno,detaljno sam ova dva segmenta proucio ( mislim na ishranu i kardio trening) e sad ubacio bih i tegove u tu pricu, da zaokruzim celunu sto se kaze.
Imam kuci bench klupu, ravnu sipku, 2 manje sipke ( bucice) i oko 50 kg ukupno livenih tegova razlicitih tezina.
S obzirom da nisam radio nikad nesto aktivno,to je burazer radio pre dok je vezbao,imam par pitanja u vezi toga.
- kako je najbolje da organizujem treninge sa tegovima, s obzirom da imam relativno dosta slobodnog vremena na raspolaganju, da razdvojim HIIT trening i tegove ( HIIT uvek radim ujutru) pa tegove mozda uvece da odradim ili da tegove radim u danima pauze od kardio treninga ( npr utorak,cetvrtak i subota) ?
- ovde na forumu sam nasao lepo objasnjen tekst o vezbama za razne misicne grupe i to ce mi dosta pomoci.E sad,zanima me organizacija tih treninga, npr jedan dan da radim ruke,ramena i sta jos vec spada u slucnu grupu misica,pa sledeci put grudi,srednji deo ledja....( ovo pricam napamet,jer ne znam koje grupacije misica spadaju tacno u odredjenu kategoriju) . Pa treci dan noge i slicno sta jos ide uz to...
Ili se to sve organizuje drugacije,npr da radim samo ramena a sto vise raznovrsnh vezbi da obuhvatim sve i to da mi bude jedan trening?
Poslednja stvar, predpostavljam da treba sto vise razlicitih vezbi raditi za odredjeni deo tela,ne bazirati se samo na jednoj ili dve vezbe, ili gresim?
Ustvari,ovo je poslednje pitanje hehehe,sa zagrevanjem i istezanjem,koliko vremenski treba da traje jedan kvalitetan trening sa tegovima?
Hvala unapred,jesam mozda dosadan sa ovoliko pitanja,ali zelim da sve lepo objedinim sto se tice treninga sa tegovima jer su mi zaista veca nepoznanica, pre svega sama ta organizacija treninga,koje misice raditi jedan dan a koje drugi dan itd....
Hvala jos jednom i pozdrav svima koliko vas ima.