Sjajno! Ovo mi je bas korisno! Znaci beta alanin takodje da dodam.
Upravo narucujem suplemente koje nemam, imam kesa, to nije problem, mada iskreno, sem nekih bas specificnih stvari tipa avokado, ja se hranim jezivo jeftino! Ni sam nisam bio svestan koliko je je jeftino sebi skuvati spanac, pasulj, grasak itd
Cale i ja kuvamo, i ajde sada da lupam bezveze, mislim da je najpametinje da pravi log od danas pa nadalje, pa da mogu da kazem tacno koliko para trosimo na hranu. Evo na primer spanac, cale i ja ga jedemo dva dana a svi sastojci nas kostaju manje od 150din, plus sto jos i ostane(luk na primer, plus zacini), tako da je sledeci put jos jeftinije jer treba bukvalno samo spanac da se kupi. Jela sa pirincem su takodje jezivo jeftina, uzme se vegeta i jos par zacina za 150din, i onda kilo pirinca 120 din(ima i jeftinije) i to nas dvoje jedemo 4 dana a zacini se koriste sledecih x puta.
Znam i za te ljude koji su ko sto kazes, sektasi, nisam ni blizu toga
ne bi da sudim, ali sto neki rade i meni izgleda bas bolesno. Evo Pedja je video slike na fb
daleko od toga
. Znas kako evo ja gledam stvari ovako, covek se poznaje po tome kako tretira slabije od sebe, mi sada zivotinje bukvalno gledamo kao hranu, kao stvari, kao trosak, i daleko smo mocniji od njih(intelektualno), onda bacim pogled na ljude i kako ljudi tretiraju jedni druge, sem sto se ne jedemo, zaista tretiramo jedni druge jako lose, ljudi gledaju da iskoriste, da se nametnu, brat brata da zavrne i onda covek mora da stane i da se zapita cemu to sve vodi. Naravno mnoge stvari koje radimo svakodnevno u zivotu su nam nametnute od strane drustva, kulture itd i prihvatamo ih zdravo za gotovo, bez i sekunde razmisljanja o bilo cemu, jednostavno, tako smo odgojeni, ali mnoge stvari zaista nisu u redu, i zaista ne moraju da budu takve kakve jesu. Na zalost velika vecina je naucena od rodjenja da su stvari takve i tacka, I ne mogu da vide van okvira koje im drustvo namece. Zivotinje imaju ista osecanja za bol kao i ljudi, imaju potrebe slicne nasim, a stvari koje im radimo su jezive da bi ta namirnica dospela na sto. Slika farme gde zivotinje setaju slobodno i gde se brinu o njima gotovo da ne postoji vise sem u vidu iste te slike na proizvodu. U isto vreme, gajimo kucne ljubimce i govorimo kako volimo zivotinje
dok guramo pilecu nogu u usta
Malo je hipokritski i bilo bi smesno da nije tuzno. Najbolji dokumentarac koji sam gledao na tu temu je Earthlings na youtubeu, jebiga iskren sam covek pa cu priznati, 3-4 puta sam zaplakao dok sam gledao sta su standardizovane procedure na farmama. Jednostavno, ne zelim da ih placam, kupovanjem tih proizvoda da nastave tako dalje. To je na zalost sve sto mogu da uradim. Ne zelim ovde da ubedjujem nikoga da menja svoja ubedjenja ili nista tako, daleko od toga, to tako uopste ne funkcionise, ubedjenja se menjaju iznutra od strane svakog pojedinca licno i sopstvenim nagonima, ali vidim da su mnogi zapanjeni sa ovom odlukom, pa cisto da se objasnim.