Pre svega dobar dan svima, citam dugo ovaj forum, ali nisam imao potrebu da napravim nalog do danas. Ima zaista dosta korisnih informacija i zahvaljujem se svima sto dele svoja iskustva i savete jer zaista moze mnogo da se nauci...
Sto se mene tice, imam 19godina, visok sam 184cm, tezak 65. Trenirao sam kosarku 7 godina, medjutim imao sam povredu prosle godine i od tada evo vec godinu dana nisam trenirao. Odlucio sam da prestanem sa kosarkom (zbog faksa itd, ipak je skola prioritet) i da krenem u teretanu. ( dizem tegove poslednje 2 godine, ali nista ozbiljno i striktno, uglavnom je bilo rekreativno)
Dok sam trenirao imao sam oko 70 kg i mnogo sam bolje izgledao nego sada, medjutim od kad sam se povredio smrsao sam 5kg i dobio malo masti oko struka. To je sve naravno zbog toga sto mi je u poslednjih godinu dana ishrana bila uzas, jelo se sve i svasta bukvalno.
moje pitanje je sledece: da li odmah da krenem na masu, ili da odradim 2-3 nedelje neke rotacije da skinem masnocu oko stomaka i nogu, pa tek onda krenem na masu ?
mislim da bih trebalo odmah trebao da pocnem sa programom i nacinom ishrane za masu, ali bih zeleo da pitam vas sa foruma za vase misljenje...