Novembar 16, 2024, 10:32:44 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.360 poruka u 18.766 tema - 20.972 članova - Poslednji član: BrandnSmerb
X3MShop banner

Autor Tema: VAZNOST SNA !!  (Pročitano 5838 puta)

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
VAZNOST SNA !!
« poslato: Maj 30, 2014, 04:22:37 posle podne »
Poremećaj spavanja utiče na hormone, apetit i telesnu težinu

Mrzim spavati; čim se probudim spreman sam iskočiti iz kreveta i započeti bilo šta: pisati, napraviti omlet, što god. Međutim, ponekad se probudim subotom, uzbuđen zbog svoje budnosti, i shvatim da je tek 05:30.

Osećam se veoma dobro i najradije bih ustao. Ali sa samo šest sati sna, uverim se da sklopim oči i krenem razmišljati o nečemu opuštajućem što bi me nateralo da zaspem. Tada se obično probudim par sati posle.

Nakon 7.7 sati sna, stvarno sam spreman započeti svoj dan. Ali čemu tolika frka oko spavanja?

Ono je vrlo važno!

Kao prvo, postoji vrlo značajno istraživanje koje kaže da vas konstantan i neadekvatan san može dovesti na rub gojaznosti i dijabetesa.

Tačnije , nedostatak sna se može umešati u :

-Način na koji telo koristi glukozu ( šećer / ugljeni hidrati ) i luči insulin

-povećanje apetita

-Potrošnju energije tokom perioda od 24 sata........

NASTAVAK teksta,procitajte na nasem BLOGU,klikom na link ispod:

http://wwwogistra-nutrition-shop.blogspot.com/2014/05/vaznost-sna.html

Izvor:Bodybuilding.com

Van mreže djLE

• Light Heavyweight Member
Odg: VAZNOST SNA !!
« Odgovor #1 poslato: Maj 30, 2014, 04:57:49 posle podne »
naravno zna se da sportistima treba oko 8 sati sna , e sada mene zanima da li je bitno leci rano u krevet i spavati 8 sati ili leci jako kasnmo  oko 3- 4 ali ispuniti tu cifru od 8 casova? ima li neke velike razlike konkretno? znam za one price u 9 telo se budi u 10 najjbolje se vezba itd itd
« Poslednja izmena: Maj 30, 2014, 05:00:49 posle podne djLE »

Van mreže Steam

• Bantamweight Member
« Odgovor #2 poslato: Maj 30, 2014, 09:08:26 posle podne »
naravno zna se da sportistima treba oko 8 sati sna , e sada mene zanima da li je bitno leci rano u krevet i spavati 8 sati ili leci jako kasnmo  oko 3- 4 ali ispuniti tu cifru od 8 casova? ima li neke velike razlike konkretno? znam za one price u 9 telo se budi u 10 najjbolje se vezba itd itd
Taj problem je veoma prisutan kod mene  ;D
Bez posla sam jedno duze vreme i naviknut da zaspim oko 3 i navijam sat da ustanem u 11 i tad mi je prvi obrok,a zadnji obrok je pred spavanje sto ga cini u 3 ujutru.Pa tako kasno ustajem vreme dana mi je krace i nekad ne pojedem sve ugljene hidrate i ostane mi za taj zadnji obrok pred spavanje.A da zaspim pre 2-3 nema teoretske sanse ne moguce jednostavno legnem u kreven u 12 i gledam u plafon do 3  :-\

Van mreže sky

« Odgovor #3 poslato: Maj 30, 2014, 10:30:31 posle podne »
Taj problem je veoma prisutan kod mene  ;D
Bez posla sam jedno duze vreme i naviknut da zaspim oko 3 i navijam sat da ustanem u 11 i tad mi je prvi obrok,a zadnji obrok je pred spavanje sto ga cini u 3 ujutru.Pa tako kasno ustajem vreme dana mi je krace i nekad ne pojedem sve ugljene hidrate i ostane mi za taj zadnji obrok pred spavanje.A da zaspim pre 2-3 nema teoretske sanse ne moguce jednostavno legnem u kreven u 12 i gledam u plafon do 3  :-\

Ja sam se popravio sad navijam 9-pola 10, ako sutradan nemam predavanja ili ispite. Mada sada je i to gotovooo nema vise predavanja. :D  ;D

Van mreže nebojsaprotic

• Bantamweight Member
« Odgovor #4 poslato: Maj 30, 2014, 10:37:09 posle podne »
pa i ja imam problem sa spavanjem, pogotovo u ispitnom roku, da bih stigao da odem na fax, odslušam predavanja seminare i vežbe, učim u toku dana, odradim trening, mogu realno da odpsavam max 6 sati, neretko i po 5 sati spavam ( od 2 do 7). ponekad uhvatim u toku dana pola sata-sat spavanja. za vikend ga pocepam po 8-9 sati, al i to ne bude kvalitetno i budim se često , verovatno jer je organizam naviknut da se budi posle 5 sati sna.
razmišljao sam da krenem ZMA, ne znam da li bi mi koristilo to, kvalitet sna mi i nije baš najbolji, ne osecam se odmorno ni nakon 8 sati sna... šta mislite, ZMA ili ne?

Van mreže Black&Decker

• Heavyweight Member
  • why so sirius?
« Odgovor #5 poslato: Maj 30, 2014, 10:42:05 posle podne »
pa idealno bi bilo da ustajemo u 5 pola 6,al jbg..to je skoro nemoguce danas...
i ja imam problem sa tim...realno,uvek se zadrzis negde do kasno poremetis bio ritam i cao...kada ustajem rano zbog obaveza ustajem u 6,kada nemam ustajem i posle 12...ne mogu se naviknem ni na sta...

uglavnom se mnogo lepse osecam kada ustanem ranije...za mene jutro najlepsi deo dana...ali ga retko srecem :)
svako ko ustaje posle 9 je u neku ruku "poremecen", nismo sove da ne vidimo sunce...kada sam radio nocne smene,pa prekosutra dnevna...havarija...kao drogiran konstantno

Van mreže Joca83

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #6 poslato: Maj 31, 2014, 01:41:57 pre podne »
Prenecu vam svoje iskustvo.

Godinama sam radio nocne smene, san je bio poremecen i uglavnom sam zbog obaveza manje spavao.

Kad sam prestao da radim i kad sam poceo normalno da spavam oporavak misica nakon jakih treninga je bio neuporedivo kraci te sam mogao i jace i cesce da treniram. Tako da sam se i licno uverio u vaznost sna kad je u pitanju oporavak misica i napredak.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #7 poslato: Maj 31, 2014, 06:38:38 pre podne »
pa i ja imam problem sa spavanjem, pogotovo u ispitnom roku, da bih stigao da odem na fax, odslušam predavanja seminare i vežbe, učim u toku dana, odradim trening, mogu realno da odpsavam max 6 sati, neretko i po 5 sati spavam ( od 2 do 7). ponekad uhvatim u toku dana pola sata-sat spavanja. za vikend ga pocepam po 8-9 sati, al i to ne bude kvalitetno i budim se često , verovatno jer je organizam naviknut da se budi posle 5 sati sna.
razmišljao sam da krenem ZMA, ne znam da li bi mi koristilo to, kvalitet sna mi i nije baš najbolji, ne osecam se odmorno ni nakon 8 sati sna... šta mislite, ZMA ili ne?

zma -sigurno ce da pomogne

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #8 poslato: Maj 31, 2014, 06:41:02 pre podne »

nije isto
nase telo je programino na zalost tako da kako odmice radni dan (po normalonom 24h clocku) tako se i nivo hormona smanjuje itd itd itd itd.
Razlikka izmedju 9 i 11 i ije neka i tu telo moze da se adekvatno resetuje sa aktivnom fazom REM sna,ali je velika razika imasju 9 ili 1 tj 21 ili 22 i 03:00
cak i u extrmenim uslovima gde je telo prinudjeno da se adaptira na zadate situacije-rad po nocnim smenama u duzem v periodu ili slicno-telo nije u stanju da adaptira hormonalni odaziv u adekvatno vreme i sl

Van mreže djLE

« Odgovor #9 poslato: Maj 31, 2014, 07:59:10 posle podne »

nije isto
nase telo je programino na zalost tako da kako odmice radni dan (po normalonom 24h clocku) tako se i nivo hormona smanjuje itd itd itd itd.
Razlikka izmedju 9 i 11 i ije neka i tu telo moze da se adekvatno resetuje sa aktivnom fazom REM sna,ali je velika razika imasju 9 ili 1 tj 21 ili 22 i 03:00
cak i u extrmenim uslovima gde je telo prinudjeno da se adaptira na zadate situacije-rad po nocnim smenama u duzem v periodu ili slicno-telo nije u stanju da adaptira hormonalni odaziv u adekvatno vreme i sl

hvala pedjos, od sad mleko pa u krevet! :D

Van mreže nebojsaprotic

• Bantamweight Member
« Odgovor #10 poslato: Jun 01, 2014, 01:01:55 pre podne »
kakav je ovaj http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29805 ?
piše na sajtu da sprečava nastajanje DHT-a, zar nama nije cilj da imamo što više DHT-a jer je on potentniji hormon od testosterona
jel može uz ZMA da se stvori neki problem sa prostatom ili nekom žlezdom ( hipofiza... ) ?

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #11 poslato: Jun 01, 2014, 07:54:48 pre podne »
kakav je ovaj http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29805 ?
piše na sajtu da sprečava nastajanje DHT-a, zar nama nije cilj da imamo što više DHT-a jer je on potentniji hormon od testosterona
jel može uz ZMA da se stvori neki problem sa prostatom ili nekom žlezdom ( hipofiza... ) ?

cilj nikome nije sigurno da ima sto vise DHT-a, (primarni hormon koji odredjuje ne daj Boze rast prostate)( a kada nivo estreogena raste kao i sto lepo pise na sajtu.Optimalan odnos hormona a samim tim i dihidroteststeorona (DHT) je ono cemu se tezi.Ukoliko DHT raste,a n ustrib ostalh hormona sa kojima moze da postoji potencijalni prblem-e onda smo MI u prolbemu.Ovo je narocito izrazeno kod uzimanje vestackih oblika testosterona tj lekova
a ovo su sve PRIORDNI preparati i dodaci ishrani i apsoltuno nemaju niakve veze sa bilo kakviim pojmovima:
SIGURAN
ZASTITA
itd itd itd
aposlutno en kapiram u kom elementu i na koji nacin ZINK-MAGNEZIJUM i vit B6 mogu da uticu na  poremcaj rada hipofize,stitne zlezde,prostate...ono..vise nego smesno

Van mreže nebojsaprotic

• Bantamweight Member
« Odgovor #12 poslato: Jun 01, 2014, 11:35:08 pre podne »

cilj nikome nije sigurno da ima sto vise DHT-a, (primarni hormon koji odredjuje ne daj Boze rast prostate)( a kada nivo estreogena raste kao i sto lepo pise na sajtu.Optimalan odnos hormona a samim tim i dihidroteststeorona (DHT) je ono cemu se tezi.Ukoliko DHT raste,a n ustrib ostalh hormona sa kojima moze da postoji potencijalni prblem-e onda smo MI u prolbemu.Ovo je narocito izrazeno kod uzimanje vestackih oblika testosterona tj lekova
a ovo su sve PRIORDNI preparati i dodaci ishrani i apsoltuno nemaju niakve veze sa bilo kakviim pojmovima:
SIGURAN
ZASTITA
itd itd itd
aposlutno en kapiram u kom elementu i na koji nacin ZINK-MAGNEZIJUM i vit B6 mogu da uticu na  poremcaj rada hipofize,stitne zlezde,prostate...ono..vise nego smesno
hvala na odgovoru, samo da napomenem da sam ciljao na to kako bi mogao da utiče hormon na hipotalamus-hipofiza osovinu, a ne na uticaj Zn-a, Mg-a i vit B6 na isto.
sve u svemu jako koncizan odgovor i hvala, samo još jedno pitanje, kakav je ovaj ZMA od the nutrition-a, tj vredi li pošto je cena niža od ostalih?

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #13 poslato: Jun 02, 2014, 05:58:27 pre podne »
Citat
kakav je ovaj ZMA od the nutrition-a, tj vredi li pošto je cena niža od ostalih?

pa na njemu,kao i sva svim ostalim sto imamo u ponudi imas SUPLEMENT FACTS
dakle
zink = xxx mg
mg= xx mg
b6 = xx mg

i onda uporeds sve supl facts izaberes ono sto ti odgovara
CENA-nije jedinica merila KVAITETA osim u srbiji,gde je sarenilo kutije i USA label neverovatna stvar koja srbina cini sretnim.A sta je INSADE-pise,ali to nas ne intesuje vec je bitno da je USA i da je lepa kutija  ;) ;)

Van mreže nebojsaprotic

• Bantamweight Member
« Odgovor #14 poslato: Jun 06, 2014, 10:18:04 posle podne »
Citat
kakav je ovaj ZMA od the nutrition-a, tj vredi li pošto je cena niža od ostalih?

pa na njemu,kao i sva svim ostalim sto imamo u ponudi imas SUPLEMENT FACTS
dakle
zink = xxx mg
mg= xx mg
b6 = xx mg

i onda uporeds sve supl facts izaberes ono sto ti odgovara
CENA-nije jedinica merila KVAITETA osim u srbiji,gde je sarenilo kutije i USA label neverovatna stvar koja srbina cini sretnim.A sta je INSADE-pise,ali to nas ne intesuje vec je bitno da je USA i da je lepa kutija  ;) ;)
e sad jedno pitanje za tebe , da li bi ti meni ili nekome preporučio zma od the nutritiona ( bez obzira na izgled kutije  :)))  ) pre nekog drugog ZMA preparata ? :D