Neka varijanta koju sad koristim izgleda ovako... znaci laktovi su nesto savijeni, ne pod uglom od 90 stepeni to svakako... E sad ako radim stojecu varijaciju onda u donjem polozaju mi 1-ruc tegovi krecu nesto ispred ne sa strane vec negdje sa prednjeg dijela butina, dalje u najgornjem polozaju ris sake blago rotiram prema gore tako da dodje nesto vise nego li dio sake gdje je palac... ne znam koliko dobro me razumijete....znaci mala varijacija, nista spektakularno ko ne obraca paznju mozda i ne primjeti jer je u pitanju samo nekoliko santimetara ali meni na dobro izadje... Ako radim sjedece lateralno dizanje, onda su ruke sa strane, a ova varijantica koju sam objasnio je i dalje aktuelna...
Koristim razne tehnike i vrlo rijetko radim klasicne setove, cesto su to kombinacije prednjeg podizanja u supersetu sa lateralnim podizanjem, ili nekada jos sa dodatkom lateralnog dizanja iz pretklona... opadajuce ili rastuce serije, superset lateralnog dizanja prije recimo potisaka 1-ruc ili 2-ruc na ramena itd...
Takodje je sjajna vjezba lateralno dizanje jednom rukom, kada je druga ruka na nekoj masini, a tijelo malo nagnuto...
Takodje ne koristim ne znam kakve tezine, smatram da su ramena izuzetno pogodjna sa grudima i ledjima, tako da ih vise vajam nekim naprednim tehnikama nego li sa obicnim setovima, plus kad vidim da se lateralna dizanja rade sa bucicama od 25kg u losoj formi dodje mi odmah da mijenjam klub, koristim recimo 10-12kg, a imam preko 140 pa vi vidite koliko je to, ali zato negativni dio precizan i striktan, kao i maksimalna veza um-misic...