Pozdrav.
Imam 18 godina i već šest meseci idem aktivno u teretanu. Plan i program treninga i konkretno izvodjenje vežbi su u početku bili katastrofalni jer sam bio vođen samoukim "doktorima" u teretani. To je i rezultovalo sa par povreda i slabijim napretkom.
Težak sam 80 kilograma, visok 181 centimetar. Zadnjih dva meseca radio sam isti plan koji mi je sastavio vlasnik teretane u koju idem, po tom planu 5 puta nedeljno sam išao u teretanu, a dva puta aerobni trening, trčanje ili bicikl. Od suplemenata uzimam "Dymatize Elite" whey i "MSM Natrol" kao podršku zgloboima, tetivama i ligamentima.
Ishrana mi je zadnjih mesec dana korigovana, i striktno se pridržavam dijete. Što se tiče moje muskulature, smatram da sam na granici izmedju ektomorfa i endomorfa. Dosta sala opada na moj stomak, pa nažalost stomak mi je bukvalno kao kod trudnica... Ramena su neke srednje širine po meni, uglavnom slikaću se kasnije u teretani i postaviću na forum.
Planiram da idem pet put nedeljno u teretanu i možda da počnem da koristim kreatin jer napredak je i posle šest meseci isti. Cilj mi je da što više raširim grudi i ramena (ledja) da bih nekako da kažem pobedio ovu bednu genetiku i dobio gradju atlete, najviše zbog sebe, i svog pouzdanja. Mislim da sam dao sve potrebne infromacije, i veoma sam srećan što forumi poput ovoga postoje na našim prostorima. I na kraju, molim vas da mi sastavite ili preporučite plan i program treniranja. Unapred zahvalan.