okej siguran sam da imaju rezultata i tako i verovatno ce i on imati rezultata, al po meni je manje delotvorniji od cetvorodnevnog splita, cak i njega bi izbacio. Jos bolje je neki trodnevni full body ili 531 bodibilding varijanta za natural vezbaca (opet kazem moje misljenje) , iz prostog razloga sto je hormonski odaziv mnogo veci (sto je i cilj naturalcu na treningu) kad odradis cucnjeve veslanja i jos nesto pride, nego na primer samo biceps i triceps il samo ramena. opet bio iskusan naturalac il pocetnik po meni je bolji sistem za oba, a split treninzi i ostale zajebancije idu super kad je tu hemija tj hormoni
Zaista ne zelim da se raspravljam s tobom,ali grijesis.Jedino sto se mogu sloziti s tobom jeste da je cetvorodnevni split Ok.:)Full body 3 puta nedeljno,na ovakvoj hrani i suplementaciju,po mom misljenju bi bio potpuni promasaj.Generalno,jako malo ljudi se uopste i falilo da je ostvarilo znacajnije rezultate s ovim principima treninga(govorim o rekreativcima).Ja mu nijesam izricito rekao da on radi petodnevni split,po jedna misicna grupa ili da odvaja ruke.Ja sam mu i pored toga rekao da on moze samo da zamijeni dosadasnji redosled ledja-biceps,grudi-triceps,a po mom misljenju bi mu bilo najbolje ako moze da odvoji jedan dan za ruke.Sto se price o hormonima tice,tu se moram osvrnuti na tvoje konstatacije.Ajmo ovako da postavimo stvari pricam hipoteticki.Kazes odredjenim vjezbama se jace aktiviraju hormoni,ok.I onda recimo radis jednu misicnu grupu dnevno.Primjera radi,sto se tice grudi imas benc pres,potiske bucicama raznorazne,propadanja na razboju.Dalje,kod ledja imamo mrtvo dizanje,veslanje,zgibove.Cucanj si vec pomenuo za noge tako da se on podrazumijeva.E sad dolazimo kod treninga ruku,konkretno tricepsa,uski benc,potisak sa cela,ekstenzije bucicama,kod bicepsa,biceps pregib dvorucnim tegom,razne vrste pregiba s bucicama.Kad su pitanju ramena ajde da zamislimo da na treningu osnovna vjezba bude military press recimo,pa onda potisak bucicama sa klupe pod uglom od 90 stepeni...Dakle,naveo sam ti generalno neke osnovne vjezbe koje mozes raditi na treningu po principu jedna misicna grupa dnevno,a koje po tom modelu koji si istakao imaju "hormonski odziv"(mada se ja tim ne bi bavio da ti nijesi pomenuo).A sto se konkretno njegovog slucaja tice,decko vec ima par godina staza u treningu iza sebe i mnogo dobru suplementaciju,tako da sam misljenja da bi njemu fenomenalno odgovrao i trening jedne misicne grupe dnevno,a i cetorodnevni split.Opet je na njemu da izabere.Ja sam mu samo ukazao u prvim postovima na razmak izmedju treninga nogu i na eventualno preoptercenje bicepsa i tricepsa zbog njihovog vezanja sa ledjima odnosno grudima.