Ima moja tema u onom ženskom dijelu foruma, kopirala bih link ali sa telefona sam i nešto neće. Uglavnom, ima tamo vrlo detaljno opisana ishrana i nešto o treningu.
Povrede iz mladosti nisu jer nisam nikad imala nikakvih - ja sam muzičar, a mi panično izbjegavamo fizičku aktivnost, da ne bi slučajno povrijedili ruke
Daleko od toga da imam perfektnu tehniku, puno sam zahrđala što se teretane tiče, ali se trudim da pazim. Mada, možda ja mislim da pazim a nešto i radim pogrešno... Ne znam, ranijih godina dok sam išla nisam imala tih problema.
Kod čučnja sam poprilično stabilna, omiljena mi je vježba pa se trudim oko njega, a klimam se kad radim iskorake, priznajem. Pogotovo kako povećavam težine.
Ne radim puno ponavljanja, 15 u serijama za zagrijavanje (sa manjim težinama, naravno), u radnim do 12. Kad vidim da mogu preko 12, ja natrpam još željeza (:
Prvo sam i pomislila da mi nešto fali u ishrani, tehnika mi nije ni pala na pamet, možda zato što me ne boli dok radim, valjda zato što što sam tad više zagrijana i razgibana nego u toku dana. Potražiću po netu i forumu kako to da poboljšam.
A trčanje ne bih izbacivala jer ga jako volim, a i želja mi je da pokušam istrčati polumaraton u toku ove godine. Nije meni to "samo kardio"
Ljudi, hvala na ovolikim odgovorima i savjetima, sjajni ste. (: