Uzasno me je bolelo rame, nisam mogao da podignem ruku 10 cm od tela, nisam snimao, doktor je konstatovao upalu ramenog zgloba, odnosno istegnutu tetivu. 8 nedelja sam isao na terapije i pred kraj neke vezbe..Zavrsio sam sa terapijom, pokretljivost ruke je skoro normalna, samo osecam neko zatezanje u onim da kazem krajnjim pokretima. Receno mi je da ce efekti terapije jos da nastupaju, da mazem fastum gel i da uzimam glukozamin sulfat, 500mg, 1 put dnevno, i tako 3 meseca pa mesec pauze pa jos 3 meseca. Uzeo bih Natrol MSM & Glucosamine ili ULT Glucosamine & Chondroitin & MSM. Inace REKREATIVAC sam pa sam hteo da pitam:
1)da li je neki od ova dva bolji za moj oporavak,zbog ovih drugih dodataka ili je to jako slicno?
2)da li je ovo mala kolicina i kako se odredjuju kolicine glukozamina koje treba uzimati uopste, a i s obzirom da ne treniram trenutno?
3)zasto mi je receno mesec dana pauze, da li je potrebno praviti pauze kada se uzima glukozamin, zasto i moze li biti nekih stetnih efekata?
4) da li bi bilo bolje da uzmem onaj steznik za rame kad pocnem da treniram?
5)kada bih trebao da krenem sa treninzima?
6)kako bi sada trebali da izgledaju moji treninzi? Receno mi je lagano, sta to znaci, kako, koje vezbe da izbegavam ako treba neke da izbegavam, koliko opterecenje, da li koliko mogu ili manje?
7)Negde sam procitao da bez prehrane tetiva 6meseci nema nista. Sta podrazumeva prehrana tetiva?
8)da li bi trebao da mazem jos neke kreme, pre treninga, posle treninga,zbog cega?
Kao sto se moze primetiti ne razumem se previse u ovo, a zeleo bih sto brzi i sigurniji oporavak, pa se nadam da ce neko odgovoriti na ova pitanja ovako kako sam ih postavio, da bih sto bolje razumeo a naravno svaki savet je dobrodosao.