ja sam prosle godine 9 meseci vukao povredu desnog trapeza...povredio sam ga negde u februaru, kada sam radio letenje u pretklonu na klupi za zadnje rame...i to zato sto sam u momentu kada sam dizao bucice pogledao u desnu stranu (jer me neko zvao) i osetio sam da je nesto kvrcnulo u trapezu i jako zabolelo, tako da sam prekinuo trening..sutri dan jos gore je bolelo, pokreti glavom su bili ograniceni, praceni bolom.
napravio sam pauzui poceo da polako vezbam, iako povreda nije skroz prosla...posle par treninga dok sam radio zgibove opet sam povredio trapez..i opet sam napravio pauzu....i opet polsle nje me zaboleo i tek onda sam otisao kod doktora ( negde u maju)..
doktorka je sumnjala na semi rupturu,tj. pucanje misicnih vlakana trapeza....dobio sam terapije ( parafin, struje , masaza. ultrazvuk .....) i isao na njih 6 meseci..da, da ...6 meseci sam se lecio zbog toga,... i sto je najgore nije mi bilo bolje...znam da je doktorka ludela kada dodjem na kontrolu i kad joj kazem da strogo mirujem ( nisam uopste trenireo za to vreme) a da mi nije bolje uopste...
slala me je na ultra zvuk, jer nije znala sta vise da radi sa mnom
....a na ultra zvuku nista nisu videli neuobicajeno...nalaz dobar
doktorka je vise bila digla ruke od mene, i rekla da ne zna sta da radi i prekinula lecenje da vidi sta ve se desavati
onda sam ja kuci poceo da koristim VItafon ...i malo po malo, to nekako prodje i ja poceo polako da vezbam ( mada sam ponekad u dubini osecao blago ziganje na povredjenom mestu), posle skoro 9 meseci agonije sa tim trapezom i strogog mirovanja negde u novembru
e sad sta je meni pomoglo u svemu tome ne znam ti reci... mozda od svega po malo...mada ja mislim da je vreme to izlecilo
probaj da budes redovan sa masazom...meni je jako prijala