To me najvise interesuje sta vi mislite da li da guram tako lagano, sa manjim kilazama letenja i sajle...max konc...pa onda polako da vratim sve na staro.
Ne znam precizno kako treniras i sta je to "na staro", ali ranije sam ti negdje govorio koliko sam ja svoj trening za noge promjenio, tj da sam se pozdravio sa teskim cucnjevima... isto tako sam u proslosti imao problema sa obadva ramena, oba lakta.. kada sam poceo manje da vodim racuna o broju ploca na bar-u, povrede su prestale... Te iste povrede koje su me odvajale od rada u teretani na duge periode...
Nego da se vratim na tvoju dilemu... mislim da ne postoji niti jedna vjezba na svijetu koja ti iz bilo kog razloga ne odgovara, momentalno recimo zbog neke povrede, a koja ce ako je iskljucis nanijeti ne znam kakvu stetu... cak sta vise velika vecina ljudi koji recimo rade iz treninga u trening cijelog zivota bench press, cucnjeve, i sl. mogu sa promjenom - tj. izbacivanjem tih vjezbi na odredjeno vrijeme iz svog treninga i nalazenjem alternativnih rijesenja mogu itekako napredovati!
Promjena, pa makar i uzrokovana povredom moze itekako da ti posluzi, plus onda kada ponovo implementiras te osnovne vjezbe u svoj trening i one ce biti nove, i sigurno ce tijelo sa tim novim-starim vjezbama ponovo se pokrenuti na novi rast...
Znaci poenta moje pisanije je da apsolutno ne trebas da se kajes sto ne radis te i te vjezbe, niti da uopste zuris sa njihovim povratkom u svoj trening program... izbacio bih sve sto ti iole predstavlja problem na onoliko vremena koliko je potrebno za sanaciju i potpuno ozdravljenje bolnih mjesta... pa ako treba 6 mjeseci neka i treba, ako budes malo kreativan naci ces vjezbe koje te ne opterecuju, recimo na masinama ili sta vec, i koje uz stavljanje naglaska na mind-muscle vezu mogu doprinijeti da ne samo saniras povredu na pravi nacin vec i da na svom tijelu vidis nove misice...