Da znam video sam to, nije problem slikacu ali je fazon taj sto su zamrznute i u kesi su, te nzm koliko se vide. U svakom slucaju evo kako ja pravim:
2 kila mlevenog juneceg buta
500gr pirinca
malo luka i sargarepe narendisano
ulje (koristim ulje od kospica grozdja, jer za njega kazu da najbolje podnosi visoke temperature)
i listove kiselog kupusa
Uglavnom, znaci ono klasika pirinac skuvas, ono 5-10 minuta kad voda prokljuca, tako da da...bas ono kao sto si rekao polu-ziv da ostane.
Meso przim u dubokom voku (sad ja paralelno koristim dva da bi sve stalo i da mogu odjednom da napravim sve), prvo ono klasika ulje, i luk i sargarepa da se dinsta (jedno 3-4 minuta na vec vreloj ringli, poklopis), zatim dodam meso i tako poklopljeno stoji jedno 10tak minuta (mesam stalno da ne bi zagorelo, a i da se lepo promesa jer je vok relativnoprepun) i onda dodas pirinac ugasis ringlu i mesas jos jedno 5 minuta.
Zatim (opet u rernu mi staju taman dva vatrostalne staklene posude) napunim listove kupusa sa ovom smesom, rasporedim u vatrostalnu i malo stavim obicne vode, da se prokuva i da se ne lepi (povremeno dodam ponekad vodu).
E sad, meni je mnogo slaba rerna tako da ja po nekad ih drzim i po 2 sata dok se ne ispeku, mada ono sat, sat ipo (kad pravim kod keve mi tolko treba) je prava mera. Ja stavljam na 250stepeni, znam da ne treba...ali kazem kod mene kad stavim na 200...bukvalno se ni ne pece te sad po tom pitnaju nzm kako tacno da ti pomognem.
U svakom slucaju ovako raspored za 10 obroka (200gr mesa, 50gr pirinca) i ima po jedno 6-8 sarmi onako srednje velicine...i mogu reci da su dosta ukusne, i najjace je sto posle se samo podgreju par minuta u rerni i eto...gotov obrok
Nadam se da ti je od neke pomoci bilo ovo