Ok, vjerujem da imas kravicu tamo.
Imam, može se kupiti u sve i jednom marketu, prodavnici, eto, barem o tome ne moram da mislim
Nego, sastavih ja plan ishrane, pa da vidimo valja li čemu. Nadam se da se nisam negdje zabrojala.
Šema je 100-75-50-75-100-50-0
I dan
1. 70g ovsenih + cimet + 2 bjelanjka + bademi/orasi
2. 120g tunjevine + salata
3. 200g bijelog + 70g riže + gljive + salata
4. 150g bijelog + gljive
5. 100g kravice + bademi/orasi
II dan
1. 60g ovsenih + cimet + 2 bjelanjka + bademi/orasi
2. 120g tunjevine + salata
3. 200g junetine + 100g krompira + salata
4. 100g junetine + 100g krompira
5. 150g kravice + 2 bjelanjka + bademi/orasi
III dan
1. 75g ovsenih + cimet + 2 bjelanjka + bademi/orasi
2. 100g bijelog + salata
3. 200g bijelog + povrće + gljive
4. 100g bijelog + povrće
5. 150g kravice + 2 bjelanjka + bademi/orasi
Itd, kako mi se ostali dani ponavljaju orjentisala bih se prema ovom rasporedu (pod uslovom da valja). Kad mi je 0, onda bih za doručak jela tipa 4 kuhana jajeta, 1 cijelo i 2 bjelanjka, bademe, orahe, sir, šta već ide uz to.
Ne znam da li se može napraviti recimo omlet ili kajgana, da se u umućena jaja ubace ovsene pa da se to skupa spremi (uz poštovanje svih pravila oko ulja za pečenje). Čisto da malo razbijem monotoniju.
Problem mi je jedino u vezi mesa, pošto živim sa ostatkom porodice gdje majka nabavlja namirnice i njihova kuhinja se u nekoliko stvari baš i ne uklapa u ovo. Ne jedu oni nešto posebno nezdravo i obraća se pažnja na kvalitet namirnica, ali pretpostavljam da teletina isječena na kockice u gustom sosu napravljenom pomoću vrhnje za kuhanje baš i ne dolazi u obzir. Mada je njam njam, ali ne može. Ali dobro, to će sve da se sredi kad se oni malo naviknu na ove moje zahtjeve.
Sve dok ne probijem kućni budžet sa piletinom
U idućih par dana ću da prelistam forum i sajtove i da sklepam neki plan treninga pa ću da ga postavim ovdje, pošto svoj stari plan ne mogu da nađem. Da li je okej da neka podjela ide ovako:
Grudi
Leđa
Odmor
Ruke
Noge
Ramena i stomak
Odmor
To mi se čini kao neka klasična podjela pa kontam da je ok. Ili da ramena stavim sa rukama, a stomak sa recimo... Ne znam, grudima?
Čula sam da je ponovo proradila jedna teretana koja je dugo bila zatvorena, još mi je u blizini kuće, pa ću da odem tamo, da izvidim situaciju, pa joj možda i dam šansu